Tatar žiari v AHL gólmi aj originálnymi oslavami

Tatar hrá od prvého zápasu v sezóne stabilne dobre a nemal žiadne výkyvy formy.
Tatar hrá od prvého zápasu v sezóne stabilne dobre a nemal žiadne výkyvy formy. (Autor: ARCHÍVNE TASR/AP)
TASR|2. jan 2013 o 11:10

Keby nepanoval v NHL lockout, Tatar by v už dávno nastupoval v drese Detroitu, tvrdia zámorskí odborníci.

GRAND RAPIDS. Výbornú sezónu prežíva zatiaľ slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 odštartoval ročník v drese extraligových Piešťan, kde bavil divákov svojou hrou a v ôsmich vystúpeniach zaznamenal päť gólov a rovnaký počet asistencií.

Následne sa presunul do svojho zámorského klubu Grand Rapids Griffins účinkujúceho vo farmárskej American Hockey League (AHL), kde pokračoval v bodovej žatve.

Po 30 odohratých zápasoch je s 26 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom a s 13 gólmi najlepším strelcom svojho tímu.

Efektné oslavy

Naposledy Tatar zažiaril v silvestrovskom domácom dueli s Rockfordom Ice Hogs, v ktorom prispel k výhre Griffins 3:1 dvoma gólmi a stal sa hlavnou postavou večera.

Dvadsaťdvaročný krídelník najprv v 37. minúte za stavu 1:1 poslal svoj tím do vedenia, keď sa počas presilovky presadil presnou strelou zápästím.

V polovici tretej tretiny prišla ďalšia jeho skvostná akcia, keď si pri mantineli obhodil obrancu, naštartoval do rýchleho brejku a dravý prienik zakončil nekompromisnou delovkou, ktorou prestrelil súperovho brankára Cartera Huttona.

Efektné boli aj Tatarove gólové oslavy. Po prvom presnom zásahu si priložil ruky k ušiam, aby lepšie počul radujúcich sa fanúšikov, po druhom zasa predviedol originálnu tanečnú kreáciu s veľkými krokmi.

"Súper hral nepríjemný hokej, celý zápas sme ho museli vyháňať od nášho bránkoviska. Duel bol plný osobných stretov, bitiek, dokázali sme sa však s tým vyrovnať. Podali sme kolektívny výkon, nechali na ľade srdce a dosiahli cenné víťazstvo," komentoval pre zámorské médiá výhru rodák z Dubnice nad Váhom.

Zlepšiť sa chce najmä v defenzíve

Vďaka jeho gólom sa Griffins vyšvihli v tabuľke Západnej konferencie AHL na tretie miesto.

Viacerí zámorskí odborníci sa vyjadrili, že keby nepanoval v NHL lockout, Tatar by v už dávno nastupoval v drese Detroitu Red Wings v slávnej profilige.

"Najviac si na ňom cením vyrovnanosť jeho výkonov. Od prvého zápasu v sezóne hrá stabilne dobre a nemal žiadne výkyvy formy," vyjadril sa nedávno pre Detroit News asistent generálneho manažéra "červených krídiel" Jim Nill o Slovákovi, ktorého Red Wings draftovali pred štyrmi rokmi z celkového 60. miesta.

Ak by sezóna NHL predsa len v januári odštartovala, chce Tatar presvedčiť trénerov Detroitu, aby si ho zobrali do prvého mužstva.

"Viem, že sa musím zlepšiť najmä v defenzívnej stránke. To je kľúčové, ak chcem hrať za Red Wings," dodal mladý slovenský hokejista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Tatar žiari v AHL gólmi aj originálnymi oslavami