Tatar má šancu stať sa úspešným hráčom

SITA|28. jún 2009 o 11:29

Vedenie klubu zámorskej NHL Detroit Red Wings sa už teší na nových hráčov, ktorých si vybrali počas vstupného draftu v Montreale.

DETROIT. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings sa už teší na nových hráčov, ktorých si "červené krídla" vybrali počas vstupného draftu v Montreale.

Medzi budúcimi potenciálnymi hráčmi základnej zostavy mužstva Mika Babcocka je aj útočník z úspešnej reprezentačnej dvadsiatky SR Tomáš Tatar, ktorého si tím z mesta automobilov vybral v druhom kole draftu zo 60. miesta. Skauti úradujúceho vicemajstra NHL sledovali hráča Zvolena už v Európe.

"Bol tam platným hráčom. Má šancu stať sa úspešným a známym hokejistom," uviedol na margo mladej slovenskej nádeje asistent generálneho manažéra najúspešnejšieho amerického klubu v NHL Jim Nill. Podľa neho je Tatar podobný typ ako Jiří Hudler. "Má Hudlerovu hlavu a ruky, ale je to veľmi rýchly korčuliar. Budú mu vyhovovať rýchle stretnutia," dodal Nill. Slovák má ešte jeden rok platnú zmluvu so Zvolenom, radšej by však pôsobil v niektorej kanadskej juniorskej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar má šancu stať sa úspešným hráčom