Tarasenko podpísal lukratívnu osemročnú zmluvu so St. Louis

Vladimirovi Tarasenkovi sa v minulej sezóne darilo.
Vladimirovi Tarasenkovi sa v minulej sezóne darilo. (Autor: SITA/AP)
TASR|7. júl 2015 o 20:23

Vlani mal úspešnú sezónu. Vladimir Tarasenko dosiahol sedemdesiattri bodov. To sa naposledy v drese St. Louis podarilo Pavlovi Demitrovi v ročníku 2002/2003.

NEW YORK. Zámorský hokejový klub NHL St. Louis Blues uzavrel nový osemročný kontrakt na šesťdesiat miliónov dolárov s hviezdnym ruským útočníkom Vladimirom Tarasenkom. Informáciu priniesol web nhl.com.

Dvadsaťtriročný krídelník nazbieral v uplynulej sezóne sedemdesiattri bodov (37+36). V produktivite základnej časti sa delil o desiate miesto.

Stal sa najmladším hráčom Blues, ktorý strelil tridsať gólov od čias Brendana Shanahana (1991/1992). A po Pavlovi Demitrovi bol od sezóny 2002/2003 prvým hráčom klubu, ktorý získal 73 bodov.

V januári si Tarasenko zahral aj v Zápase hviezd.

V minulej sezóne bol Tarasenko veľkou oporou St. Louis.

Tarasenko bol tiež jedným zo štyroch hráčov s dvomi hetrikmi v základnej časti a jediným hokejistom, ktorý dal šesť víťazných gólov, šesť zásahov v nájazdoch a dva v predĺžení.

Po Brettovi Hullovi sa stal druhým hráčom Blues, ktorý uzavrel hetrik gólom v predĺžení.

V play-off strelil šesť gólov a pridal jednu asistenciu. A proti Minnesote zaznamenal ako prvý hráč Blues od roku 2004 hetrik v bojoch o Stanley Cup.

St. Louis si Tarasenka vybrali v prvom kole drafu 2010 zo šestnásteho miesta. Celkovo odohral v NHL 179 zápasov v základnej časti s bilanciou 66+69. V play-off odohral trinásť duelov, dal v nich desať gólov a zaznamenal jedenásť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tarasenko podpísal lukratívnu osemročnú zmluvu so St. Louis