Slafkovský skóroval ako jediný hráč TPS, na víťazstvo to nestačilo

Juraj Slafkovský v drese TPS Turku.
Juraj Slafkovský v drese TPS Turku. (Autor: Foto pre Sportnet - Tiia Mahkonen)
Sportnet|20. apr 2022 o 20:05

Tappara otočila skóre a vyhrala prvý zápas finále.

SM-liiga - finále play off, 1. zápas

Tappara Tampere - TPS Turku 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 20. Levtchi (Tanus, Leskinen), 50. Kuusela (Luoto, Kinnunen) - 6. Slafkovský (Nurmi, Lajunen)

/stav série: 1:0/

TAMPERE. Finále play off fínskej najvyššej súťaže začalo víťazne domáce mužstvo Tappara. Mužstvo z Tampere muselo otáčať skóre po tom, ako prvý gól zápasu strelil už v 6. minúte Juraj Slafkovský.

Slovenský talent bol v správnom čase na správnom mieste a pohotovo zakončil akciu pri presilovej hre piatich proti trom. Vo vyrovnanom stretnutí padali napokon góly iba po vylúčeniach.

Domáci dokázali reagovať ešte na konci prvej tretiny. Prvý trest pre hráča TPS využil domáci Anton Levtchi už po piatich sekundách a vyrovnal.

Víťazný gól strelil v 50. minúte domáci Kristian Kuusela, naopak, len štyri sekundy pred koncom presilovky pri vylúčení hosťujúceho Pyyhtiu.

Osemnásťročný Slafkovský bol šiestym najvyťažovanejším hráčom hostí, na ľade strávil 18 minút a 22 sekúnd, jedinú strelu na bránu premenil na gól.

Pre mladého slovenského útočníka to bol druhý presný zásah v 14. zápase v tohtoročnej vyraďovačke fínskej Liigy, na konte má šesť bodov (2+4).

Stav série je po prvom zápase 1:0 pre Tapparu, druhý duel je na programe v sobotu na ľade TPS Turku. Finále sa hrá na štyri víťazné stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fínsko»Slafkovský skóroval ako jediný hráč TPS, na víťazstvo to nestačilo