Tampa pokračuje v obmene kádra, má aj Kölziga

SITA|2. júl 2008 o 11:22

TAMPA BAY 2. júla (SITA) - Hokejová Tampa Bay pokračuje v radikálnej obmene kádra, po neúspešnej uplynulej sezóne už získala Ryana Malona, Garyho Robertsa a Václava Prospala a najnovšie v utorok aj kvarteto ...

TAMPA BAY 2. júla (SITA) - Hokejová Tampa Bay pokračuje v radikálnej obmene kádra, po neúspešnej uplynulej sezóne už získala Ryana Malona, Garyho Robertsa a Václava Prospala a najnovšie v utorok aj kvarteto Radim Vrbata, Adam Hall, David Kočí a Olaf Kölzig. Vrbata ako voľný hráč podpísal s Lightning trojročnú zmluvu na celkovo 9 miliónov dolárov, Adam Hall dostane počas troch rokov 1,8 milióna dolárov a brankár Kölzig v nasledujúcej sezóne 1,5 milióna dolárov. Kölzig doteraz v NHL pôsobil iba vo Washingtone, kde odchytal 711 stretnutí. "Olaf by mal dodať nášmu tímu potrebnú stabilitu v kabíne i na ľade. S Karrim Rämöm, Olafom a Mikom Smithom máme podchytený brankársky post veľmi kvalitne a je to šanca na posun dopredu," povedal viceprezident Lightning pre hokejové operácie Brian Lawton.

Vrbata doteraz pôsobil vo Phoenixe, v 76 stretnutiach poslednej sezóny nazbieral 56 bodov (27+29). Spolu s 27-ročným Čechom prichádza do tímu aj jeho krajan David Kočí, ktorý súhlasil s dvojcestnou ročnou zmluvou. Ak bude hrať v NHL, dostane 525-tisíc dolárov, v prípade pôsobenia na farme bude jeho príjem iba 100-tisíc.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa pokračuje v obmene kádra, má aj Kölziga