Tampa Bay vedie nad Washingtonom v sérii už 3:0

Alex Ovečkin je so svojím Washingtonom na pokraji vypadnutia.
Alex Ovečkin je so svojím Washingtonom na pokraji vypadnutia. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. máj 2011 o 07:09

Hokejisti Tampy Bay Lightning sú krok od postupu do finále Východnej konferencie zámorskej NHL.

NEW YORK. Hokejistov Tampy Bay delí už len jedno víťazstvo od postupu do finále Východnej konferencie zámorskej NHL. V utorkovom treťom stretnutí zvíťazili v domácom prostredí nad Washingtonom tesne 4:3, keď výsledok otočili vo svoj prospech dvoma gólmi v rozpätí 24 sekúnd v 46. min. Víťazný gól strelil Ryan Malone. Tampa vedie v sérii 3:0 na zápasy.

V Západnej konferencii rozhodol Vancouver o svojom triumfe na ľade Nashvillu v predĺžení. Hrdinom duelu bol Ryan Kesler, ktorý strelil dva góly vrátane toho víťazného počas presilovky v 11. min predĺženia a pridal aj jednu asistenciu. Canucks sa ujali vedenia v sérii 2:1.

Tampa vyhrala šiesty zápas za sebou

Piaty tím tabuľky Západnej konferencie po základnej časti sezóny Tampa Bay pokračuje na víťaznej vlne. "Blesky" triumfovali v šiestom stretnutí v rade a sú blízko ku konferenčnému finále. Tím okolo hviezdneho tria Lecavalier, St. Louis, Stamkos podporovaný zaplneným hľadiskom štadióna St. Pete Times Forum opäť dokázal eliminovať najväčšie hviezdy Capitals, čo bolo hlavným kľúčom k jeho úspechu.

"Ešte je všetko otvorené. V sérii Vancouveru (proti Chicagu - pozn.) ste mohli vidieť, čo sa môže stať, ak nebojujete ďalej naplno. Duely s poradovým číslom štyri a päť vyšli Chicagu perfektne, vrátili sa do série a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas. Nemôžeme spraviť takúto chybu," nabádal 21-ročný Steven Stamkos. Mužstvo z hlavného mesta USA má pred sebou neľahkú úlohu - v prípade, že nechce, aby sa jeho sezóna skončila už v najbližších dňoch, musí napodobniť kúsok, ktorý sa pred ním podaril iba trom klubom v histórii NHL - zvíťaziť v 4 dueloch po troch úvodných prehrách v sérii.

Roloson chytal skvele

"Je neuveriteľné, ako dokážu skórovať. Akoby im stačilo stisnúť nejaký zázračný gombík. Mohli ste to vidieť. Keď boli v pásme, ako keby im stačilo povedať si: 'Vieme, že ideme streliť gól'. Nechápem to a prekvapuje ma to," vyjadril svoje rozčarovanie z inkasovaných gólov útočník Washingtonu Mike Knuble.

"Myslím si, že v celom stretnutí sme dominovali, oni však dokázali premeniť šance. Hrajú dobre v defenzíve a Roloson odchytal opäť vynikajúci duel. Nič však nie je stratené. Ideme ďalej bojovať a víťaziť," vyjadril sa kapitán najvyššie nasadeného tímu vo Východnej konferencii Alexander Ovečkin.

Najlepšie skórujúci klub počas základnej časti Vancouver konečne našiel spôsob, ako prekonať pozornú obranu Nashvillu. Pomohlo mu k tomu aj Keslerovo strelecké prebudenie. Dvadsaťšesťročný Američan, ktorý ukončil základnú časť so 41 gólmi, prelomil až v desiatom dueli play-off smolu a skóroval. Jeden z najlepšie brániacich útočníkov profiligy sa presadil v 22. min, potom v 71. min pridal aj víťazný presný zásah.

"Počas sezóny sme odohrali rôzne druhy zápasov - s vyšším, ale aj s nižším počtom strelených gólov. Myslím si však, že dôležitou vecou je, že sa v každej situácii vieme nejako vynájsť," uviedol brankár "kosatiek" Roberto Luongo a dodal: "Nespanikárili sme ani po ich vyrovnaní. Pracovali sme ďalej, čo napokon prinieslo svoje ovocie." Štvrté pokračovanie série je naplánované na štvrtok, výhodu domáceho prostredia budú mať opäť "predátori".

Tampa Bay - Washington 4:3 (1:0, 1:3, 2:0) - stav série 3:0

Góly: 12. Bergenheim (Moore, Downie), 32. Lecavalier (St. Louis, Purcell), 46. Stamkos (Hedman), 46. R. Malone (Thompson, A. Hall) - 21. Knuble (Ovečkin), 28. Carlson (Chimera, M. Johansson), 38. Ovečkin (Siomin, M. Green). Vylúčení: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:32, brankári: Roloson - Neuvirth. Diváci: 20 613.

Nashville - Vancouver 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1) - stav série 1:2

Góly: 11. Legwand (Ryan Suter, Spaling), 54. J. Ward (Erat) - 22. Kesler (Ehrhoff, D. Sedin), 44. Higgins (Kesler, Edler), 71. Kesler (Samuelsson, Ehrhoff). Vylúčení: 4:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 30:47, brankári: Rinne - Luongo. Diváci: 17 113.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay vedie nad Washingtonom v sérii už 3:0