Veľké problémy Talianska. Pred odletom na MS museli výrazne obmeniť káder

Hokejisti Talianska - ilustračná fotografia.
Hokejisti Talianska - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|16. máj 2021 o 17:08 (aktualizované 16. máj 2021 o 17:49)

Na šampionát odcestovali viacerí juniori aj 16-ročný brankár.

RIGA. V talianskej hokejovej reprezentácii sa tesne pred sobotňajším odletom do dejiska majstrovstiev sveta objavilo až pätnásť pozitívnych prípadov na koronavírus.

Medzi nimi boli i tréner Greg Ireland a viacero hráčov. Do Rigy tak odcestoval výrazne obmenený káder. Informovala o tom národná hokejová federácia.

Talianom vypadli viacerí skúsení hráči, ktorí mali ťahať tím na šampionáte. Vedenie reprezentácie však verí, že niektorí z nich i tréner Ireland by sa k tímu mohli pripojiť počas MS v prípade, že budú mať už negatívne testy.

Do Rigy odcestovalo dokopy 23 hráčov - traja brankári, sedem obrancov a trinásť útočníkov. Veľa z nich je však mladých a chýbajú im skúsenosti, brankár Damian Clara má len šestnásť rokov.

Tím povedú v úvode šampionátu asistenti trénera Giorgio De Bettin a Fabio Armani, s Irelandom budú komunikovať na diaľku.

"Toto je nepochybne neočakávaná situácia, keď nič nešlo tak, ako sme plánovali. Je to komplikované, ale je dobré, že sme mohli odísť na tieto MS," uviedol De Bettin.

Podľa prezidenta federácie Andreu Giosa neúčasť na šampionáte neprichádzala do úvahy. "Dlžíme to nášmu športu a IIHF, ktorá zorganizovala šampionát počas pandémie. Teraz majú šancu ukázať sa mladí hráči," citovala ho agentúra dpa.

Talianov čaká po príchode do Rigy dvojdňová karanténa, prvý tréning by mali absolvovať v utorok. V piatok odštartujú účinkovanie v B-skupine MS súbojom s Nemeckom.

Nominácia Talianska na MS v hokeji 2021

Brankári: Damian Clara (Red Bull Salzburg U20/Rak.), Davide Fadani (Lugano/Švaj.), Justin Fazio (Bolzano)

Obrancovia: Lorenzo Casetti (Asiago), Gregorio Gios (Fassa), Daniel Glira (Valpusteria), Stefano Marchetti (Asiago), Phil Pietroniro (Cortina), Sebastiano Soracreppa (Thurgau/Švaj.), Peter Spornberger (Freiburg/Nem.)

Útočníci: Raphael Andergassen (Valpusteria), Anthony Bardaro, Ivan Deluca, Daniel Frank, Luca Frigo, Stefano Giliati, Angelo Miceli, Simon Pitschieler (všetci Bolzano), Thomas Galimberti (Appiano), Peter Hochkofler (Red Bull Salzburg/Rak.), Marco Magnabosco, Marco Rosa (obaja Asiago), Alex Petan (Fehérvár/Maď.)

Realizačný tím: Giorgio De Bettin (tréner), Fabio Armani (tréner), Peter Andersson (tréner brankárov), Florian Keinz (videoanalytik)

Možné posily:

Brankár: Jake Smith (Gardena)

Obrancovia: Thomas Larkin (Mannheim/Nem.), Enrico Miglioranzi (Asiago), Alex Trivellato (Västeras/Švéd.)

Útočník: Markus Gander (Sterzing)

Tréneri: Greg Ireland (hlavný tréner), Riku-Petteri Lehtonen (asistent)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Veľké problémy Talianska. Pred odletom na MS museli výrazne obmeniť káder