Japonec Minamino je prvou zimnou posilou Liverpoolu

akumi Minamino.
akumi Minamino. (Autor: TASR)
SITA|19. dec 2019 o 11:37

Útočník prestúpil zo Salzburgu.

BRATISLAVA. Anglický futbalový klub FC Liverpool získal pred druhou polovicou sezóny prvú posilu. Japonský útočník Takumi Minamino prestupuje do tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov z rakúskeho Red Bullu Salzburg.

Dvadsaťštyriročný hráč podstúpil v stredu obligátnu lekársku prehliadku a oficiálne sa stane súčasťou "The Reds" od 1. januára 2020. Klub z Anfieldu využil klauzulu v jeho zmluve a podľa britských médií zaplatí odstupné vo výške 8,5 milióna eur.

"Odchod hráča Salzburgu do zrejme v súčasnosti najlepšieho klubu na svete svedčí, že v medzinárodnom meradle máme dobrú reputáciu. Všetci v klube sme na to extrémne hrdí.

S Takumim sme sa za ostatných vyše päť rokov zažili veľa úspešných chvíľ s rôznymi vrcholmi. Je to skvelý hráč a výnimočná osoba. Do ďalšej kariéry mu želáme všetko najlepšie a veľa úspechov v liverpoolskom drese," uviedol športový riaditeľ Salzburgu Christoph Freund.

Klopp: Takumi je rýchly a šikovný

V drese Salzburgu získal Minamino päť majstrovských titulov a v 199 zápasoch nastrieľal 64 gólov.

"Sú to skvelé správy. Som veľmi, veľmi šťastný z podpísania tejto zmluvy. Takumi je rýchly a šikovný hráč, ktorý si vie nájsť priestor. Naši fanúšikovia ho nedávno videli zblízka, takže o jeho kvalitách nemusím veľa hovoriť.

Jeho skúsenosti z tohtoročnej Ligy majstrov sú takisto veľmi bonusom," reagoval Jürgen Klopp na príchod 24-ročného Japonca, cituje ho oficiálny web "The Reds".

Minamino bude za tím z Anfieldu nastupovať s číslom 18 a jeho prestup ho nesmierne teší.

Skóroval aj proti Liverpoolu

"Stať sa hráčom FC Liverpool bolo mojím snom. Som nadšený, že je to realita. Je to veľmi populárny klub aj v Japonsku, a tak moje rozhodnutie netrvalo dlho.

Myslím si, že Premier League je jedna z troch najlepších líg na svete a vždy bola mojím cieľom. Tiež sa teším, že si opäť zahrám s Nabym Keitom, s ktorým som nastupoval v drese Salzburgu," povedal rodáka z Izumisana.

Zaujímavosťou je, že obaja súperi sa v jeseni 2019 stretli dvakrát v skupinovej časti Ligy majstrov a Minamino ešte ako hráč rakúskeho tímu skóroval proti domácemu Liverpoolu 2. októbra pri triumfe "The Reds" 4:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Japonec Minamino je prvou zimnou posilou Liverpoolu