Tak rýchlo ako Laviolette v NHL neskončil nikto vyše 40 rokov

(Autor: SITA/AP)
SITA|7. okt 2013 o 17:50

Iba tri zápasy vydržal na lavičke Philadelphie Flyers tréner Peter Laviolette.

Vedenie Philadelphie spravilo v NHL krok, ktorý sa v lige dlho neudial, keď vyhodilo trénera Petra Lavioletta už po troch zápasoch. Prehry s Torontom, Montrealom a Carolinou a skóre 3:9 stáli skúseného kouča miesto, ktoré zaberie jeho asistent Craig Berube. Pritom troma prehrami začal klub z Pennsylvánie aj v minulom ročníku.

Traja tréneri prišli v o prácu po štyroch zápasoch. Jacques Demers v Montreale (1995), Ivan Hlinka v Pittsburghu (2000) a Denis Savard v Chicagu (2008). Rekord ligy drží Bill Gadsby, ktorého Detroit vyhodil v sezóne 1969/70 už po dvoch stretnutiach.

Pritom Laviolette bol na začiatku ročníka iba druhým koučom v histórii Flyers, ktorý začal v tíme piatu sezónu. Pred troma rokmi doviedol Philadelphiu až do finále NHL, kde prehrala 2:4 na zápasy s Chicagom.

Jeho nástupca Berube bol cez hráčku kariéru známym bitkárom. Zaznamenal 3149 trestných minút, čo ho radí na siedme miesto v historickej tabuľke. Asistentom v tíme bol už šiestu sezónu, ako hlavný tréner zatiaľ viedol len farmársky Philadelphia Phantoms.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tak rýchlo ako Laviolette v NHL neskončil nikto vyše 40 rokov