Szücs sa vracia do reprezentácie, zahrá si proti Švédom

Csaba Szücs.
Csaba Szücs. (Autor: TASR)
SITA|25. feb 2011 o 10:37

Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml., ktorý pre zranenie brušného svalu vypadol z nominácie na januárové MS vo Švédsku, sa vracia do reprezentácie.

GROSSWALLSTADT/BRATISLAVA. Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. (nar. 28. 7. 1987), ktorý pre zranenie brušného svalu vypadol z nominácie na januárové MS vo Švédsku, sa vracia do reprezentácie. Tréner Zoltán Heister zaradil spojku TV Grosswallstadt do 16-členného výberu, ktorý si 9. a 13. marca zmeria sily v rámci 4. skupiny kvalifikácie ME 2012 so Švédmi.

"Po zdravotnej stránke som na sto percent v poriadku. Vyšetrenia magnetickou rezonanciou a ultrazvukom ukázali, že ´diera´ v svale je už zacelená. Štrnásť dní naplno trénujem a hrávam, takže všetko je v poriadku," povedal pre agentúru SITA 23-ročný Szücs, ktorý by sa mal v pondelok 7. marca stretnúť v Bratislave s reprezentačnými kolegami.

"Do národného tímu sa teším. Partia je super, rád chalanov opäť uvidím. V kádri budú oproti MS niektorí noví hráči, ale verím, že budú prínosom a družstvo nestratí na sile," tvrdí odchovanec košickej hádzanej, ktorý v týchto dňoch rieši aj otázku svojej budúcnosti.

Vedenie nemeckého prvoligového klubu TV Grosswallstadt v pondelok oznámilo mená trojice hráčov, s ktorými z ekonomických dôvodov nepredĺži spoluprácu. Medzi nimi sa ocitol Szücs, ktorému po sezóne vyprší platnosť súčasného kontraktu.

"Je to pravda. Momentálne prebiehajú rokovania ohľadom môjho budúceho angažmánu. Zatiaľ však nie je nič konkrétne. Najradšej by som zostal v Nemecku, ale všetko je možné," dodal Csaba Szücs ml., ktorý prestúpil do TV Grosswallstadt v lete 2009 z HSG Nordhorn.

Vyše dvojmetrová spojka patrí k stabilným členom kádra reprezentácie SR, s ktorou si na MS 2009 vybojoval 10. miesto. Syn bývalého vynikajúceho československého reprezentanta rovnakého mena pôsobil v rokoch 2002 - 2008 v HC Erlangen, potom hral jednu sezónu v HSG Nordhorn.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Szücs sa vracia do reprezentácie, zahrá si proti Švédom