Szücs pomohol svojmu tímu v bundeslige k senzačnej výhre

Csaba Szücs v reprezentačnom drese.
Csaba Szücs v reprezentačnom drese. (Autor: SME - Tomáš Benedikovič)
SITA|30. mar 2011 o 13:53

Hádzanári špičkového nemeckého klubu THW Kiel prekvapujúco podľahli v domácom prostredí pred 10 250 divákmi TV Grosswallstadt, kde pôsobia aj dvaja Slováci.

Klub nemeckej bundesligy TV Grosswallstadt, ktorý trénuje Slovák Peter Dávid a hrá v ňom Csaba Szücs, spôsobil veľkú senzáciu výhrou nad silným THW Kiel.

KIEL/GROSSWALLSTADT. Hádzanári špičkového nemeckého klubu THW Kiel prekvapujúco podľahli v utorkovom stretnutí 27. kola I. bundesligy v domácom prostredí pred 10 250 divákmi TV Grosswallstadt 25:28 (12:12). V nečakanom výsledku s nádychom senzácie majú prsty aj dvaja Slováci.

Na trénerskej lavičke TV Grosswallstadt sedí Peter Dávid a na poste spojky hráva reprezentant Csaba Szücs ml.

Význam víťazstva nad jedným z ašpirantov na majstrovský titul podčiarkuje skutočnosť, že THW utrpel prvú bundesligovú prehru vo svojej Sparkassen-Arena-Kiel po 1239 dňoch. Pred Grosswallstadtom si dokázal dva body z kielskej palubovky odviezť Hamburg v novembri 2007.

Triumf vyvolal obrovský ohlas

"Náš triumf vyvolal obrovský ohlas. Od utorkového večera prijímam samé gratulácie. Podarilo sa nám niečo neuveriteľné, veď Grosswallstadt naposledy vyhral v Kieli v auguste 2000, odvety tam uhral len jednu remízu," uviedol na úvod rozhovoru pre agentúru SITA Peter Dávid.

Pre hráčov v tabuľke druhých "zebier" mal byť zisk dvoch bodov proti aktuálne desiatemu tímu najvyššej nemeckej súťaže povinnosťou, napokon však museli stráviť nečakaný ´úder´ v boji o titul.

"My sme boli jednoznačným outsiderom a viac sme mali v hlavách Pohár EHF, v ktorom bojujeme o postup do semifinále. Aj z toho pohľadu sa nám tento duel nehodil do našich plánov. Zobrali sme ho však ako dobrú prípravu na nedeľňajšiu pohárovú odvetu proti Saint Raphael Var Handball, chceli sme si vyskúšať niektoré veci na francúzskeho súpera. Chalanom som však v šatni tesne pred zápasom povedal, že keď všetko vyjde a vystihneme dobrý deň, všetko je možné. A to sa aj potvrdilo," radostne pokračoval 44-ročný rodák z Malaciek.

Kanonier Jícha skóroval len raz

Úvod vôbec nenaznačoval, že by sa mohlo zrodiť prekvapenie. Domáci v 4. min vyhrávali už 3:0. "My sme sa potom chytili a prakticky neustále viedli. Predviedli sme fantastický disciplinovaný výkon. Zažiaril náš brankár Mattias Andersson, ktorý si dal darček k svojim včerajším 33. narodeninám. Samozrejme, výrazný podiel má na tom aj výborná hra ostatných chalanov v obrane. Napríklad najlepší hádzanár sveta za uplynulý rok Filip Jícha skóroval len raz. Zažiť, ako stíchne vyše 10-tisíc divákov, to sa v Kieli nestáva často," povedal Peter Dávid k prerušeniu "bradatej" víťaznej série THW Kiel.

"Pocity po záverečnom hvizde boli neskutočné, boli sme šťastní. Kým domáci boli už doma, my sme si dlho vychutnávali náš triumf v šatni. Kiel je považovaný za jedno z najlepších svetových družstiev, ale mne sa zdalo, že duel s nami bral ako samozrejmosť. Toto víťazstvo má v našej momentálnej situácii, keď musíme prejsť na úsporný režim, veľký význam a prestíž. Je to najlepšie, čo sa nám mohlo stať. Klubu to pomohlo vylepšiť si imidž."

Troma gólmi prispel k senzácii aj Csaba Szücs, ktorého vystúpenie pochvalne hodnotili aj nemecké médiá. "Csaba hral disciplinovane, skoro bez chýb. V obrane vytvoril pevný stredný blok s Jakobssonom a v útoku mal pod kontrolou réžiu našej hry. Dokázal vytvoriť očakávaný tlak z postup strednej a niekedy aj ľavej spojky. Dá sa povedať, že predviedol výkon, aký som od neho očakával a aký je schopný podať. Veľká škoda, že po sezóne z nášho družstva odchádza," poznamenal na adresu svojho zverenca bývalý hráč majstrovskej Lokomotívy Trnava.

Hádzanári TV Grosswallstadt čaká v nedeľu 3. apríla odvetný duel štvrťfinále Pohára EHF. V minulotýždňovom prvom zápase podľahli na pôde Saint Raphael Var Handball tesne 31:32. "Myslím si, že náš utorkový ligový výsledok z Kielu je tou najlepšou pozvánkou. Zvyčajne nebývajú problémy so vstupenkami, ale tentoraz bude u nás zrejme plný dom," dodal P. Dávid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Szücs pomohol svojmu tímu v bundeslige k senzačnej výhre