Slovenky nepostúpili do finále tímovej súťaže v synchronizovanom plávaní

Plavkyne Talianska.
Plavkyne Talianska. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. júl 2023 o 07:39 (aktualizované 16. júl 2023 o 12:44)

Skončili na šestnástej priečke.

FUKUOKA. Slovenské synchronizované plavkyne nepostúpili do finále tímovej súťaže na MS v plaveckých športoch v japonskej Fukuoke.

V technickom programe obsadili 16. miesto, do utorkového finále postúpilo najlepších 12 tímov. Víťazné Číňanky dostali celkovú známku 304.3992 bodov.

Slovenky v zložení Veronika Ásványiová, Michaela Bernáthová, Chiara Dikyová, Lea Anna Krajčovičová, Hana Markušová, Linda McDonnellová, Žofia Strapeková a Liza Zemanová dostali známku 180.9629 bodov.

"S výkonom dievčat na MS som spokojná, z môjho pohľadu sa im podarilo zaplávať zostavu najlepšie za celú sezónu, aj keď bystrému okom a technickým kontrolórom neušli technické chybičky.

Aj napriek tomu sme obsadili veľmi pekné 16. miesto, ktoré hodnotím veľmi pozitívne," uviedla trénerka Monika Thuringerová pre portál swimmsvk.sk.

MS v plaveckých športoch Fukuoka 2023

Technický program tímov:

1. Čína, 2. Grécko, 3. Taliansko ... 16. SLOVENSKO (Hana MARKUŠOVÁ, Lea Anna KRAJČOVIČOVÁ, Žofia STRAPEKOVÁ, Michaela BERNÁTHOVÁ, Liza ZEMANOVÁ, Veronika ASVANYIOVÁ, Chiara DIKYOVÁ, Linda McDONNELLOVÁ)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slovenky nepostúpili do finále tímovej súťaže v synchronizovanom plávaní