Sylvestr si prvú ligu nezahrá. Prestúpil do Norimbergu, ktorý z nej vypadol

Sylvestr (vpravo).
Sylvestr (vpravo). (Autor: SITA)
SITA|2. jún 2014 o 16:05

Aue by malo za 25-ročného útočníka zinkasovať 1,7 milióna eur.

NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant Jakub Sylvestr prestúpil z nemeckého druholigového klubu FC Erzgebirge Aue do konkurenčného 1. FC Norimberg.

"V prvom rade som skutočne veľmi spokojný, že sa môj transfer podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Prešiel som vstupnou prehliadkou a podpísal som zmluvu na tri roky," uviedol Sylvestr.

Mak a Mintál

Podľa portálu kicker.de by sa odstupné za 25-ročného útočníka malo pohybovať vo výške 1,7 milióna eur. Norimberg zostúpil z prvej bundesligy do druhej.

Hráčom Norimbergu je ďalší reprezentant SR Róbert Mak, asistentom trénera je Marek Mintál. V klube kedysi pôsobili aj Róbert Vittek, Samuel Slovák, Vratislav Greško či Mário Breška.

"Určite v mojom prestupe zohralo úlohu aj to, že v klube už hralo viacero Slovákov a boli s nimi spokojní. Osobne som sa stretol s Marekom Mintálom a podľa toho, čo mi rozprával, by mal naďalej pôsobiť pri mužstve. V Norimbergu majú dobré skúsenosti so Slovákmi a ja verím, že rozšírim dobré meno krajanov v tomto klube."

Norimberg je veľký klub

Sylvestr sa s 15 gólmi stal spoločne s Mahirom Saglikom z Paderbornu najlepším strelcom II. bundesligy.

Hoci avizoval, že by si chcel vyskúšať najvyššiu nemeckú súťaž, napokon súhlasil s prestupom do Norimbergu.

"Norimberg je veľký klub, má perfektné prvoligové zázemie, celkovo sú tu výborné podmienky. Podľa môjho názoru budeme mať kvalitné mužstvo. Jednoznačný cieľ klubu do nasledujúceho ročníka je návrat do I. bundesligy. Verím, že sa nám to podarí," doplnil banskobystrický rodák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Sylvestr si prvú ligu nezahrá. Prestúpil do Norimbergu, ktorý z nej vypadol