Sylvestr čaká na šancu: Nik nevravel, že si mám niečo hľadať

V minulosti si už Jakub Sylvestr vyslúžil aj pozvánku do národného tímu.
V minulosti si už Jakub Sylvestr vyslúžil aj pozvánku do národného tímu. (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2015 o 12:22

Nedávno sa objavili informácie, že ho klub umiestnil na prestupovú listinu. Slovenský útočník Jakub Sylvestr však tvrdí, že sa s ním nikto o ničom takom nerozprával.

NORIMBERG. Slovenský futbalový útočník Jakub Sylvestr zachytil šumy v nemeckom denníku Bild, že ho jeho tamojší druholigový zamestnávateľ 1. FC Norimberg umiestil na prestupovú listinu.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ však v stredajšom vydaní denníka Šport priznal, že nikto z norimberského klubu sa s ním dosiaľ nerozprával o tejto záležitosti.

"Informácie z Bildu mám, ale neviem sa k nim vyjadriť konkrétnejšie, pretože nikto z predstaviteľov tímu so mnou na túto tému ani len slovka neprehodil," poznamenal Sylvestr.

Napriek tomu, že v lige sa vytratil zo základnej zostavy, neuvažuje momentálne nad zmenou pôsobiska. "S klubom mám zmluvu ešte na dva roky a nik z vedenia mi nenaznačil, aby som si niečo začal hľadať," vraví.

20131119_fut_gibraltar_sr_005106080_res.jpg

Dres reprezentácie si Jakub Sylvestr (s číslom 11) obliekol v priateľskom stretnutí proti Gibraltáru. FOTO - TASR.

"Zatiaľ si uvedomujem, že musím čakať na šancu," dodal. Od úvodu dostal šesťnásobný seniorský reprezentant príležitosť v pondelňajšom stretnutí 1. kola Nemeckého pohára na ihrisku Aalenu.

Na trávniku pobudol do 64. minúty. Vtedy ho vystriedala aktuálna jednotka na hrote 1. FC Danny Blum.

Aj takýto gól zaznamenal Jakub Sylvestr v drese Norimbergu.

"Jeden zápas nemôže rozhodnúť o bytí či nebytí, no chcel som v ňom dokázať, že so mnou môže tréner René Weiler počítať," hovoril Sylvestr.

Duel sa skončil bezgólovou remízou. Postup Norimberčanov určili až strely zo značky pokutového kopu. "Keby som dohral do konca, určite by som išiel na rozstrel," uzavrel svoju výpoveď pre denník Šport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Sylvestr čaká na šancu: Nik nevravel, že si mám niečo hľadať