Finále Svetového pohára v biatlone zrušili pre koronavírus

Paulína Fialková na trati stíhacích pretekov.
Paulína Fialková na trati stíhacích pretekov. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. mar 2020 o 14:27

Preteky sa mali konať v Osle 20.-22. marca.

OSLO. Finálové podujatie Svetového pohára biatlonistov v nórskom Osle sa pre hrozbu nového koronavírusu neuskutoční.

Vedenie mesta vo štvrtok rozhodlo o zrušení pretekov, ktoré sa mali v nórskej metropole konať 20.-22. marca. Informovala o tom agentúra SID.

Medzinárodná biatlonová únia naznačila zrušenie finále SP na Holmenkollene po tom, čo nórske úrady nariadili odloženie všetkých podujatí s viac ako 500 účastníkmi.

Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Nórsku vzrástol vo štvrtok na 702.

"Na základe odporúčaní zdravotných orgánov sa mestské zastupiteľstvo v Osle rozhodlo, že pre riziko spojené s koronavírusom zruší tohtoročné preteky Svetového pohára," uviedli organizátori vo svojom vyhlásení.

Napriek celosvetovej hrozbe koronavírusu v programe SP naďalej zostávajú preteky vo fínskom Kontiolahti (12.-15. marca), kde by tak mala tento týždeň vyvrcholiť biatlonová sezóna.

Vo štvrtok bol na programe šprint mužov na 10 km, v piatok sa má konať šprint žien na 7,5 km, v sobotu stíhačky a na záver v nedeľu mix dvojíc a mix štafeta.

Slovenská reprezentantka Paulina Fialková aktuálne figuruje v celkovom poradí SP na 8. mieste so ziskom 489 bodov, jej sestra Ivona je 43. (107 b.). Martinovi Otčenášovi patrí 61. priečka so 47 bodmi.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Finále Svetového pohára v biatlone zrušili pre koronavírus