Švento má s Red Bull Salzburg už druhý rakúsky titul

TASR|14. máj 2012 o 16:38

Slovenský futbalista Dušan Švento sa už môže pýšiť dvoma majstrovskými titulmi s rakúskym klubom Red Bull Salzburg.

SALZBURG.

"Býci" triumfovali v nedeľu v 35. kole na ihrisku Wiener Neustadt 5:1 a pred posledným kolom majú na pozícii lídra nedostihnuteľný náskok 6 bodov pred Rapidom Viedeň.

Pre bývalého hráča MFK Ružomberok a Slavie Praha je to so Salzburgom už druhé ligové víťazstvo po sezóne 2009/2010. Švento so spoluhráčmi na rakúskom tróne menia Sturm Graz.

"Je to skvelý pocit získať majstrovský titul. Teraz nás čaká posledný zápas, v ktorom môžeme hrať úplne uvoľnene. Myslím si, že sme sa zaslúžene stali majstrami," citovala 26-ročného Šventa oficiálna internetová stránka RB. Švento získal majstrovské tituly aj v rokoch 2008 a 2009 so Slaviou Praha, v roku 2006 ho vyhlásili za najlepšieho legionára v českej Gambrinus lige.

Jeho meno nechýba ani v nominácii trénerov slovenskej reprezentácie Stanislava Grigu a Michala Hippa na prípravné súboje s Poľskom (26. mája v Klagenfurte) a Holandskom (30. mája v Rotterdame).

Salzburg má na konte už sedem majstrovských titulov. K najčerstvejšiemu ho priviedol holandský tréner Ricardo Moniz, pod ktorého vedením si "červení býci" zahrali v tejto sezóne v skupine Európskej ligy UEFA proti Slovan Bratislava a v minulej sezóne v predkole EL proti Senici.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Švento má s Red Bull Salzburg už druhý rakúsky titul