Švédsky novinár už poslal Sundina do Vancouveru

SITA|20. júl 2008 o 16:47

VANCOUVER 20. júla (SITA) - Švédska tlač v nedeľu takmer vyvolala športový škandál medzinárodných rozmerov. V médiách sa totiž objavila informácia, že hokejista Mats Sundin sa dohodol s tímom zámorskej ...

VANCOUVER 20. júla (SITA) - Švédska tlač v nedeľu takmer vyvolala športový škandál medzinárodných rozmerov. V médiách sa totiž objavila informácia, že hokejista Mats Sundin sa dohodol s tímom zámorskej NHL Vancouver Canucks na zmluve, zástupcovia samotného hráča to následne popreli. Faux pas spôsobil denník Daily News. Celá záležitosť sa ukázala byť iba bublinou po tom, ako sa reportér Dusan Umicevic snažil skontaktovať so žiadosťou o vyjadrenie Claesa Elefalka, jedného zo zástupcov 37-ročného centra. Paradoxné je, že Umicevic i napriek Elefalkovmu upozorneniu, že správa nie je pravdivá, článok poslal do tlače. Vancouver síce je jedným z tímov, ktoré Sundin ako neobmedzený voľný hráč zvažuje ako jedno zo svojich eventuálnych pôsobísk, oficiálne sa však na ničom nedohodol. Generálny manažér kanadského tímu Mike Gillis v rozhovore pre vancouverskú rozhlasovú stanicu potvrdil, že Canucks s fyzicky disponovaným hráčom i naďalej rokujú a ponúkajú mu dvojročnú zmluvu na 20 miliónov dolárov.

Deväťnásobný účastník zápasu hviezd zámorskej profiligy Sundin je historicky najproduktívnejším hráčom Toronto Maple Leafs, v drese ktorého v priebehu 13 sezón dosiahol 987 bodov a desať rokov bol kapitánom populárneho tímu. Okrem Toronta hrával i v už neexistujúcom celku Quebec Nordiques.



fr;tx;bg

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Švédsky novinár už poslal Sundina do Vancouveru