Svatošov gól Coloradu nepomohol, Budaj zažil kanonádu

TASR|8. apr 2010 o 06:45

Dvaja slovenskí hokejisti sa v noci na štvrtok bodovo presadili v päťzápasovom programe zámorskej NHL. Marek Svatoš strelil svoj siedmy gól v sezóne, no jeho Colorado podľahlo najslabšiemu tímu súťaže Edmontonu 4:5.

NEW YORK. Dvaja slovenskí hokejisti sa v noci na štvrtok bodovo presadili v päťzápasovom programe zámorskej NHL. Marek Svatoš strelil svoj siedmy gól v sezóne, no jeho Colorado podľahlo najslabšiemu tímu súťaže Edmontonu 4:5 po predĺžení a Marián Gáborík prispel jednou gólovou asistenciou k nesmierne dôležitému víťazstvu New Yorku Rangers nad Torontom 5:1.

Gáboríkova 43. asistencia zvýšila jeho bodový súčet v ročníku na 84, čo je novým osobným rekordom slovenského kanoniera. Najproduktívnejší Slovák a desiaty v kanadskom bodovaní celej profiligy prekonal svoje maximum (83) spred dvoch sezón, keď ešte pôsobil v Minnesote. Jazdci vďaka víťazstvu strácajú v boji o postup do play off vo Východnej konferencii len jediný bod na ôsmy Boston a dva na siedmu Philadelphiu. Navyše všetko majú vo svojich rukách, keďže zostávajúce dva duely odohrajú Rangers práve proti Flyers - v noci na sobotu doma a v noci na pondelok vo Philadelphii. Za istých okolností by sa Gáboríkov tím mohol vyškriabať dokonca ešte aj na šiestu priečku pred Montreal.

Colorado, ktoré len v predchádzajúcu noc uzavrelo zoznam postupujúcich v Západnej konferencii, vyhrávalo po Svatošovom góle nad Oilers už 3:0. Domáci ale dokázali otočiť skóre vo svoj prospech a v predĺžení rozhodnúť o svojom triumfe. V bránke hostí sa predstavil Slovák Peter Budaj, ktorý čelil kanonáde 45 striel olejárov, z ktorých inkasoval päťkrát.

V Západnej konferencii si štvrtú priečku zaistil víťazstvom 5:2 nad Nashvillom Phoenix, jeho súperom v prvom kole však ešte môže byť ktokoľvek z dolnej štvorice (Detroit, Nashville, Los Angeles, Colorado). Coyotes však budú mať v každom prípade výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom zápase série.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

New York Rangers - Toronto 5:1 (3:0, 0:0, 2:1) - Marián Gáborík (NY Rangers) 0+1

Detroit - Columbus 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)

Chicago - St. Louis 6:5 (4:1, 2:1, 0:3)

Edmonton - Colorado 5:4 po predĺžení (2:3, 1:0, 1:1 - 1:0) - Marek Svatoš 1+0, Peter Budaj (Colorado) zneškodnil 40 zo 45 striel súpera

Phoenix - Nashville 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatošov gól Coloradu nepomohol, Budaj zažil kanonádu