Svatoš sa na ľade cíti dobre, stále však chýba cit na góly

SITA|30. okt 2008 o 13:14

Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa po minulosezónnej operácii kolena začína na zámorských klziskách pomaly rozohrávať.

CALGARY. V aktuálnej sezóne odohral odchovanec košického hokeja zatiaľ osem duelov s bilanciou jeden gól a tri asistencie. "Mohlo by to byť aj lepšie," skonštatoval pre denník Denver Post 26-ročný Svatoš a dodal: "Stále je priestor, aby to bolo lepšie."

V ostatnom súťažnom ročníku bol Svatoš ešte pred samotnou operáciou lídrom "Avs" v počte strelených gólov a ako sám povedal, chcel ich stále viac a viac. "Je to stále príjemný pocit dať jeden alebo dva góly," prezradil slovenský pravý krídelník a doplnil: "Cítim, že moje nohy silnejú. Každým zápasom sa cítim lepšie. Už len sa dostať do dobrej formy a dávať góly." V súčasnosti hráva Svatoš v tretej útočnej formácii spolu s Tylerom Arnasonom a Davidom Jonesom.

Toto trio v poslednom zápase s Calgary, ktorý "Avs" prehrali 0:3, zaznamenalo iba 3 strelecké pokusy, Svatoš dokonca Kiprusoffa v bránke domácich neohrozil ani raz. Všetci traja boli navyše na ľade pri víťaznom góle Curtisa Glencrossa v 49. min. "Bol to ťažký zápas. Zdá sa mi, že konečne sa s chalanmi začíname na ľade vidieť a vytvárame si viac šancí. Už len ich pretaviť v góly," povedal najmladší z trojice Kanaďan David Jones.

Nachádzate sa tu:
Domov