Švajčiarsko na MS v hokeji 2021
Švajčiarsko
MS v hokeji 2021
27.05.2021, Skupina A
8 - 1
1:0, 3:0, 4:1
Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko

Švajčiari po prehre 0:7. Zápas so Slovákmi ukáže náš charakter, tvrdí tréner

Tréner Švajčiarska Patrick Fischer na MS v hokeji 2021.
Tréner Švajčiarska Patrick Fischer na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|27. máj 2021 o 11:30

Švajčiari prvýkrát prehrali v utorok, Nemci v stredu. Slováci sú poslední nezdolaní.

BRATISLAVA. Štvrtkový zápas proti Slovensku ukáže charakter nášho tímu. To sú slová, ktoré vyslovil tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patrick Fischer. Ten musel svoje mužstvo dávať dokopy po utorkovom výprasku proti Švédom 0:7.

Švajčiari až dovtedy pôsobili na svetovom šampionáte v Rige dojmom koncentrovaného tímu, ktorý mal plný počet bodov, herný plán aj potrebné sebavedomie.

"Mali sme ťažký večer. Švédom sme to uľahčili zbytočnými stratami puku a nezvládli sme dynamiku zápasu. Herne nás úplne neprevalcovali, ale už je to za nami. Sústredíme sa na najbližšie duely," uviedol Patrick Fischer v rozhovore pre Keystone-SDA.

Podľa Fischera bude súboj proti nečakaným lídrom A-skupiny Slovákom ukážkou toho, či jeho mužstvo má vieru v seba.

"Slováci hrajú podobne ako my. S vysokou úrovňou intenzity hry, ktorú sa snažia dosiahnuť častými striedaniami. Toto je cesta k úspechu aj v mojom ponímaní hokeja.

Na druhej strane slovenskí hokejisti sú pre nás stále tvrdým orieškom a nielen pre nás, ale aj pre ostatné tímy," zamyslel sa 45-ročný tréner, ktorý má na konte 66 zápasov a 20 gólov ako hráč v tíme Helvétov.

Východoeurópania, čím sa myslia Slováci, sú podľa švajčiarskych médií s troma víťazstvami zatiaľ veľkým prekvapením turnaja.

A momentálne sú zverenci Craiga Ramsayho dokonca jediným tímom na šampionáte v Lotyšsku, ktorý nestratil ani bod.

Fischer má pred súperom zdravý rešpekt, nebojí sa však konfrontácie s lídrom skupiny.

"Oni majú teraz veľkú sebadôveru, ale my ju máme tiež. Očakávam vypätý zápas, v ktorom rozhodnú detaily. Veľmi dôležité bude, ako zvládneme hru v presilovkách a oslabeniach," dodal Fischer na webe wil24.ch.

Podľa rovnakého zdroja je vo štvrtok otázny štart obrancu Mirca Müllera. Spoluhráč Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika v Leksande v uplynulej sezóne má po zápase so Švédmi reznú ranu na lakti.

K dispozícii by však mal byť ďalší bek Jonas Siegenthaler z tímu NHL New Jersey Devils, ktorý bol predtým v zápase s Dánmi tvrdo atakovaný.

Švajčiari optimisticky dodávajú, že ostatných šesť zápasov proti Slovákom vyhrali.

"Dosiaľ posledný na majstrovstvách sveta v roku 2018 sa skončil naším triumfom 2:0. Treba pokračovať v tejto sérii," podotkol švajčiarsky zdroj.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Švajčiari po prehre 0:7. Zápas so Slovákmi ukáže náš charakter, tvrdí tréner