Šupler: Jašin je pre mladíkov skutočným vodcom

SITA|13. okt 2011 o 12:10

Slovenský tréner tímu Kontinentálnej hokejovej ligy CSKA Moskva Július Šupler si nemôže vynachváliť nováčika vo svojom tíme Alexeja Jašina.

MOSKVA.

Skúsený 37-ročný útočník v stredajšom súboji na ľade SKA Petrohrad, teda proti svojmu predchádzajúcemu klubu, otvoril skóre, ale domáci napokon dokázali otočiť a zvíťaziť. "Alexej Jašin je hráč svetovej úrovne. Teraz sa ešte musí zohrať s tímom, ale už teraz je pre naše mužstvo veľkým prínosom."

"Je príkladom pre mladých hráčov, skutočný vodca. Mladíci od neho nasávajú skúsenosti ako špongia. Musíme byť trpezlivý a postupne bude ešte väčším lídrom ako doteraz," povedal pre Sport-Express slovenský hokejový odborník Július Šupler. Jeho klub v súčasnosti figuruje na 6. mieste v tabuľke Západnej konferencie KHL so ziskom 18 bodov.

Tréner CSKA naznačil aj možné príčiny stredajšej prehry. "Chlapci sa veľmi snažili, ale boli málo efektívni. V mnohých situáciách sa hráči rozhodli zle. Hokej to nebol škaredý, divákom sa duel musel páčiť. My však do budúcnosti musíme znížiť počet chýb," poznamenal Šupler.

Jašin v minulosti hrával v KHL za SKA Petrohrad a Lokomotiv Jaroslavľ. Na svojom konte má 850 duelov v zámorskej NHL, kde si obliekal dresy NY Islanders a Ottawy. Vo farbách CSKA Moskva Jašin odohral v sezóne 1995/1996 štyri stretnutia ruskej Superligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šupler: Jašin je pre mladíkov skutočným vodcom