Súpiska HC Lev je uzavretá, kvarteto mieri do HK Poprad

(Autor: TASR)
SITA|3. sep 2011 o 21:32

Tréner popradského HC Lev Radim Rulík už má jasno, ktorých 25 hokejistov zaradí od úvodu na súpisku pre Kontinentálnu hokejovú ligu.

Kapitánom HC Lev Ľuboš Bartečko, asistentmi sú Martin Štrbák a Karel Pilař.

POPRAD. Tréner popradského HC Lev Radim Rulík už má jasno, ktorých 25 hokejistov zaradí od úvodu na súpisku pre Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL), vie aj o kvartete mien, ktoré sa stanú posilou extraligového HK Poprad.

"Štyroch hráčov sme dali k dispozícii pre HK Poprad, ktorému sa súťaž začne neskôr. Hokejistov si tam preveria a zistia, akým prínosom môžu byť pre tím. Ide o Stanislava Balána, pretože mal zdravotné problémy a odohral iba jediný prípravný zápas, potom Andrého Hulta, Rafaela Achmetova a beka Alexandra Hellströma," skonštatoval pre klubovú stránku HC Lev tréner Radim Rulík a pokračoval:

"My počítame so širším okruhom hokejistov, takže to neznamená, že spomenutí štyria sa nedostanú do nášho tímu. Chceme utvoriť zdravé konkurenčné prostredie. Pokiaľ nebude prístup a výkon niektorých hráčov taký, ako by mal byť, tak dôjde k výmene.“

Kvarteto novicov privítal aj tréner HK Poprad Ján Jaško: "Budú jednoznačne posilami pre naše mužstvo. Myslím, že ich športovou výzvou bude návrat späť do tímu HC Lev. Momentálne nechceme prehadzovať útoky v našom mužstve. Zatiaľ nastúpia spolu a až ďalší vývoj ukáže. S trénerom Rulíkom sme sa dohodli, že k dispozícii budú už na sobotňajší prípravný zápas proti Žiline.“

V nedeľu oznámi tréner Rulík meno kapitána mužstva a jeho asistentov. Sám však priznal, že ide už len o formalitu. "Na tímové fotenie som už tým hráčom áčka a céčko dal (C-Bartečko, A-Štrbák, A-Pilař, pozn.), ale oficiálne to oznámim v nedeľu pred zápasom s Banskou Bystricou. Viem, že v niektorých tímoch prebieha voľba kapitána, ale my sme nový klub, takže som si tú trojicu vybral ja na základe viacerých kritérií," dodal tréner HC Lev Radim Rulík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Súpiska HC Lev je uzavretá, kvarteto mieri do HK Poprad