Šulcov príchod do Szegedu je medzi TOP 10 prestupmi sezóny

František Šulc
František Šulc (Autor: SITA)
SITA|31. mar 2011 o 12:00

Prestup slovenského hádzanára do Picku Szeged zaradil internetový portál handball-planet.com medzi desať najlepších tohtosezónnych investícií.

Prestup slovenského hádzanárskeho reprezentanta Františka Šulca ml. do Picku Szeged zaradil internetový portál handball-planet.com medzi desať najlepších tohtosezónnych investícií.

BRATISLAVA. Tridsaťdvaročný trnavský rodák hrávajúci na poste ľavej alebo strednej spojky prišiel do špičkového maďarského klubu pred začiatkom súťažného ročníka 2010/2011 z nemeckého HSG Düsseldorf a hneď sa zaradil medzi opory aktuálneho osemfinalistu Ligy majstrov. V rebríčku TOP 10 najvydarenejších transferov patrí Šulcovi 7. priečka.

Podľa autorov zo spomenutej internetovej stránky je blížiaci sa záver sezóny vhodný čas na zhodnotenie prínosu nových hráčov a hráčok pre svoje tímy. Zaradenie skúsenej slovenskej spojky do renkingu zdôvodnili nasledovne:

"Po takmer 15 rokoch profesionálnej kariéry dostal slovenský tvorca hry František Šulc šancu hrať v Lige majstrov a stal sa ´prvým kanonierom´ v tíme maďarského vicešampióna Pick Szeged. Šulc ako v súčasnosti 9. najlepší strelec LM (60 gólov v 11 dueloch, pozn. SITA) ukazuje, že bol výbornou kúpou pre družstvo z mesta, kde je hádzaná veľmi populárna."

Prvenstvo v rebríčku patrí ľavej spojke Alexandrine Cabralovej-Barbosovej, ktorá po pôsobení v rumunskom C.S. Rulmentul-Urban Brašov posilnila španielske Itxako. V jeho drese sa 24-ročná portugalská hádzanárka výraznou mierou podieľala na postupu do semifinále LM, kde patrí medzi najlepšie kanonierky.

Rebríček TOP 10 najlepších hádzanárskych investícií v sezóne 2010/2011 podľa planet-handball.com:

1. Alexandrina Cabralová-Barbosová (24 rokov, Itxako), 2. Bojana Popovičová (32, Budučnost Podgorica), 3. Johan Sjöstrand (24, FC Barcelona), 4. Katrine Lunde Haraldsenová (31, Györ), 5. Cecilie Legangerová (36, Larvik), 6. Edin Bašič (32, ChambérySavoie), 7. František Šulc (32, Pick Szeged), 8. Sven-Sören Christophersen (26, Füchse Berlín), 9. Mikkel Hansen (24, AG Kodaň), 10. Alexander Petersen (31, Füchse Berlín)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊulcov príchod do Szegedu je medzi TOP 10 prestupmi sezóny