Súboj povrchov pre Nadala, Federer sa bavil

SITA|3. máj 2007 o 13:27

MALLORCA 3. mája (SITA, AP) - Tenisový súboj kráľov dvoch rôznych povrchov Rafaela Nadala a Rogera Federera na kurte s dvoma rôznymi podkladmi dopadol lepšie pre Španiela. Nadalov stredajší úspech na ...

MALLORCA 3. mája (SITA, AP) - Tenisový súboj kráľov dvoch rôznych povrchov Rafaela Nadala a Rogera Federera na kurte s dvoma rôznymi podkladmi dopadol lepšie pre Španiela. Nadalov stredajší úspech na "trávoantuke", hoci len exhibičného charakteru, je preň o to cennejší, že v domácej Palma Arene na Mallorce pred 7000 fanúšikmi zdolal svojho veľkého rivala nielen na antuke, ale napoly aj na tráve. Švajčiar sa v rozhodujúcom sete síce dostal z manka jedného brejku, ale v skrátenej hre potom nepremenil dva mečbaly a prehral 5:7, 6:4, 6:7 (10). "Bol to dlhý zápas s častými výmenami strán a prezúvaním. Potreboval som aj trochu času na to, aby som sa adaptoval z povrchu na povrch. A moje nohy pritom trpeli," komentoval víťazný Nadal.

Prví dvaja hráči počítačového poradia ATP Entry pre nasadzovanie si v stredu merali sily v netrpezlivo očakávanom "Súboji povrchov". Jedna strana dvorca bola zelená a druhú tvorila antuka. Evidentnú nevýhodu hry na tráve, kde dosahujú loptičky po podaní priemerne o 30 km/h vyššiu rýchlosť ako na antuke, kompenzovali štandardné zmeny strán (pri nepárnom súčte gemov), počas ktorých sa Nadal a Federer prezúvali do vhodných tenisiek podľa toho, na ktorú časť kurtu práve išli. "Snažili sme sa o dlhé výmeny tak, aby to bolo pre nás aj divákov atraktívne. Myslím si, že toho napätia bolo na kurte dosť. Bola to však aj zábava zahrať si takýto antukovo-trávový tenis," konštatoval Federer. Švajčiar na tráve neprehral štyri roky a ťahá na nej sériu 48 víťazných zápasov. Nadal sa zasa na antuke dostal v neprerušenej sérii triumfov na číslo 72. Teraz si pripísal ďalšie, aj keď len "polovičné" víťazstvo. " V bilancii oficiálnych vzájomných duelov má navrch Španiel (7:3), ktorý predminulú nedeľu vo finále na turnaji Masters Series v Monte Carle na antuke vyhral 6:4, 6:4.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Súboj povrchov pre Nadala, Federer sa bavil