Stuttgart získal Rojasa aj Schwaaba

(Autor: ilustračné - sita/ap)
SITA|8. máj 2013 o 16:29

Rojas sa VfB upísal do roku 2017.

STUTTGART. Nemecký prvoligový futbalový klub VfB Stuttgart angažoval Novozélanďana Marca Rojasa.

Dvadsaťjedenročný ofenzívny futbalista prestupuje do tímu finalistu DFB-Pokalu 2012/2013 z austrálskeho klubu Melbourne Victory ako voľný hráč bez nároku na odstupné.

"Marca zvolili za Hráča roka v Austrálii. V ofenzíve je vďaka svojej rýchlosti využiteľný v krídelných priestoroch," poznamenal k novej akvizícii pre oficiálnu stránku športový riaditeľ Stuttgartu Fredi Bobic.

"Pre hráča je skvelá vec, keď mu dá klub najavo, ako veľmi ho chce získať. Pre mňa je pôsobenie vo VfB Stuttgart veľká výzva," uviedol len 168 cm vysoký rodák z Hamiltonu Rojas.

Po Konstantinovi Rauschovi (Hannover 96) a Marcovi Rojasovi je Daniel Schwaab v krátkom časovom slede treťou novou akvizíciou Stuttgartu.

Dvadsaťštyriročný obranca Bayeru 04 Leverkusen odchádza k bundesligovému konkurentovi zadarmo ako voľný hráč. Schwaab si bude dres s červeným pruhom na hrudi obliekať do roku 2016.

"V Danielovi sme získali hráča, ktorý môže zaujať rôzne posty v defenzíve. Má skúsenosti z najvyššej nemeckej súťaže i medzinárodnej úrovne a dobrý charakter," predstavil posilu do obrany športový riaditeľ VfB Fredi Bobic.

Schwaab sa ešte koncentruje na svoje povinnosti v Leverkusene, ale zároveň sa už teší na nové pôsobisko.

"Stuttgart má skvelý štadión s vynikajúcimi fanúšikmi a hladné mužstvo. Táto kombinácia je nositeľom potenciálu. Svojimi schopnosťami chcem prispieť k úspešnej sezóne," povedal pre vfb.de Schwaab.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Stuttgart získal Rojasa aj Schwaaba