Stuttgart pustil Khediru za 14 miliónov do Realu Madrid

SITA|30. júl 2010 o 15:54

Nemecký bundesligový klub VfB Stuttgart sa dohodol so španielskym Realom Madrid na podmienkach, za akých je ochotný vzdať sa služieb reprezentačného futbalového stredopoliara Samiho Khediru, s ktorým mal kontrakt uzavretý do 30. júna 2011.

STUTTGART.

V piatok nemecká strana informovala, že prestupová suma už nie je prekážkou a Khedira po obligátnych lekárskych vyšetreniach podpíše s Realom zmluvu. Stuttgart podľa nového športového riaditeľa Frediho Bobica nechcel oslabiť káder o 23-ročného defenzívneho záložníka.

"Ale dokážeme pochopiť jeho želanie pokračovať v kariére v Reale. Želáme mu veľa úspechov v jeho novom pôsobisku," povedal Bobic. O Khedirovom prestupe sa špekulovalo od skončenia majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike, kde futbalista s tuniskými koreňmi patril k najlepším hráčom bronzového výberu Joachima Löwa. Okrem nového trénera "bieleho baletu" Josého Mourinha prejavil záujem o stuttgartského rodáka aj anglický veľkoklub Chelsea FC.

Sami Khedira sa rozhodol pre madridský tím, ktorému sa upíše do roku 2015. VfB zinkasuje za prestup svojej opory, ktorá v sezóne 2006/2007 zabezpečila víťazným gólom v záverečnom kole bundesligy Stuttgartu majstrovský titul, približne 14 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Stuttgart pustil Khediru za 14 miliónov do Realu Madrid