Stümpel sa teší na novú sezónu: Zápasy sa ničím nedajú nahradiť

Jozef Stümpel (vpravo) bude aj v novej sezóne patriť k oporám Nitry.
Jozef Stümpel (vpravo) bude aj v novej sezóne patriť k oporám Nitry. (Autor: TASR)
SITA|10. sep 2015 o 08:25

Pre nitrianskeho rodáka pôjde o štvrtú sezónu vo farbách materského HK po návrate zo zahraničných štácií.

BRATISLAVA. V 61 stretnutiach uplynulej sezóny nazbieral 68 kanadských bodov, a hoci 20. júla dovŕšil už 43 narodeniny, predsa bude Jozef Stümpel znova ústrednou postavou Nitry v nadchádzajúcom ročníku najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

"Sme radi, že sa to už začína. Zápasy sa ničím nedajú nahradiť," priznal bývalý 106-násobný slovenský reprezentant, majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový z helsinského šampionátu 2003.

Pre nitrianskeho rodáka pôjde o štvrtú sezónu vo farbách materského HK po návrate zo zahraničných štácií. Bronz z uplynulého ročníka sa mužstvu málil.

"Cieľom každého tímu je postup do play-off a v ňom potom zisk titulu. Niektorí k tomu majú bližšie, iní ďalej. Verím, že znova budeme patriť medzi favoritov. Po úvodných dvoch, troch kolách sa ukáže, ako na tom sme," povedal Stümpel.

V lete koketoval s odchodom do zahraničia, ale napokon zostal doma: "Mám tu rodinu, známych, priateľov a fanúšikom chcem priniesť čo najviac radosti."

Na Nitranov čaká už vo štvrtok 10. septembra od 20.00 h súboj 1. kola na ľade vicemajstrovskej Banskej Bystrice.

"Dalo sa to o deň skôr, na neskoršiu hodinu, divák si môže vychutnať športový zážitok. Dúfam, že náš duel bude mať dobrú odozvu aj sledovanosť. Máme silného súpera, ale asi treba na začiatku dostať niektorého z najťažších, aby bolo mužstvo nachystané čo najlepšie," doplnil skúsený stredný útočník, ktorý v minulom ročníku nastrieľal 26 gólov a spoluhráčom naservíroval 42 asistencií.

20150909_lint_0006283413.jpg

Jozef Stümpel (vľavo) a Michal Handzuš (vpravo) budú aj tento rok veľkými osobnosťami našej hokejovej súťaže. FOTO - TASR.

Nitra si v lete premiérovo vyskúšala Ligu majstrov, kde nepostúpila zo základnej skupiny.

"Získali sme dosť skúseností, spoznali nové prostredie, iný prístup a rýchlosť hokeja," dodal Jozef Stümpel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Stümpel sa teší na novú sezónu: Zápasy sa ničím nedajú nahradiť