Stümpel prestúpil do Minsku, do KHL možno aj Budaj

Peter Budaj možno vymení NHL za KHL.
Peter Budaj možno vymení NHL za KHL. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. apr 2010 o 10:36

Jozef Stümpel bude v kariére pokračovať v tíme KHL Dinamo Minsk.

MINSK. Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel bude v kariére pokračovať v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Minsk. Ako informuje ruský Sport Express, odchod skúseného centra z Barysu Astana do metropoly Bieloruska je už hotovou vecou.

V drese Astany odohral Stümpel 105 duelov s bilanciou 24 gólov a 65 asistencií. Tridsaťsedemročný majster sveta z Göteborgu má na svojom konte 16 sezón v NHL, v ktorej si obliekal dresy tímov Boston Bruins, Los Angeles Kings a Florida Panthers.

Dinamo Minsk sa skloňuje aj ako jedno z možných budúcich pôsobísk Žigmunda Pálffyho, ktorý v ostatných troch sezónach hrával za extraligovú Skalicu. V minskom klube pôsobil v predchádzajúcich dvoch súťažných ročníkoch slovenský obranca Richard Lintner.

Budaja by chcelo niekoľko tímov

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj by mohol po skončení tejto sezóny odísť z NHL do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Ako informuje ruský Sport Express, o služby 27-ročného rodáka z Banskej Bystrice má záujem hneď niekoľko účastníkov KHL.

Budaj, ktorý v zámorskej profilige odchytal 195 duelov, všetky v drese Colorada, má v tomto súťažnom ročníku na svojom konte iba 13 vystúpení, pretože po príchode Craiga Andersona sa stal tímovou dvojkou. Slovenský reprezentant má v mužstve z Denveru zmluvu iba do konca tejto sezóny, jeho ročný príjem je 1,25 milióna dolárov. Podľa správ ruského denníka sa Budaj nebráni prípadnému odchodu do KHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stümpel prestúpil do Minsku, do KHL možno aj Budaj