Barteková sa opäť dostala medzi najlepšie, v Tucsone skončila ôsma

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: TASR)
SITA|13. júl 2018 o 09:14

Súťaž skeetarok ovládli domáce Američanky.

TUCSON. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková (ŠCP Bratislava) sa aj na štvrtých tohtoročných pretekoch seriálu Svetového pohára prebojovala do prvej desiatky.

Po 4. stupienku v mexickej Guadalajare, 7. pozícii v kórejskom Čchangwone a 10. mieste v maltskom Siggiewi obsadila v americkom Tucsone v konkurencii 34 štartujúcich v skeete žien konečnú 8. priečku, pričom len tesne jej ušla účasť medzi finálovou šesticou.

Jediná slovenská zástupkyňa na tomto zámorskom podujatí brokárov dosiahla v stredu a vo štvrtok v kvalifikácii dovedna 117 terčov (23-22-25-23-24) a len bod jej chýbal na čínsko-čilskú dvojicu pretekárok pred ňou, ktoré sa rozstreľovali o poslednú miestenku do finále.

Súťaž skeetarok ovládli domáce Američanky, zvíťazila Kimberly Rhodová s 55 bodmi vo finále, pričom v kvalifikačným výkonom 122 terčov vyrovnala svetový rekord.

Bronzová olympijská medailistka Barteková bude mať ďalšiu príležitosť zabojovať o medailové umiestnenie na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe.

"Mojich 117 terčov nie je najhorší výsledok, ale opäť som skončila jeden terč za priečkami znamenajúcimi finále. Mrzí ma to, lebo mi chýbal len kúsok a mohlo to dopadnúť lepšie.

Tak či tak, budem pracovať na sebe ďalej a verím, že to nabudúce bude lepšie," uviedla prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti bronzová olympijská medailistka.

Skeet - ženy (konečné poradie):

1.Kimberly RhodováUSA55 b. - k.o. rozstrel (v kvalifikácii 122 - vyr. svet. rekord)
2.Caitlin ConnorováUSA55 - k.o. rozstrel 3 (121)
3.Lucie AnastassiouováFrancúzsko44 (120 /k.o. rozstrel 18/)
...
8.Danka BartekováSR117
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková sa opäť dostala medzi najlepšie, v Tucsone skončila ôsma