Stredopoliara Ipswichu Norrisa potrestali za oslavu gólu

TASR|27. nov 2008 o 19:07

Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala stredopoliara Ipswichu Town Davida Norrisa pokutou 5000 libier za škandalóznu ...

LONDON. Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala stredopoliara Ipswichu Town Davida Norrisa pokutou 5000 libier za škandalóznu oslavu gólu.

"Bol to akt ohromnej naivity pána Norrisa a mal by si byť vedomý dôsledkov svojho počinu," píše sa vo štvrtkovom vyhlásení FA.

V stretnutí druhej ligy s Blackpoolom (1:0) skrížil po strelení gólu Norris ruky a symbolom pripomínajúcim putá "na diaľku" pozdravil svojho priateľa a bývalého gólmana klubu Luka McCormicka. Ten si vo väzení odpykáva trest, keďže v roku 2007 pod vplyvom alkoholu zrazil a smrteľne zranil dve deti vo veku osem a desať rokov. "Gól pre vraha," zneli po stretnutí titulky niekoľkých britských médií.

"Takáto oslava gólu je znakom neúcty ku mne, môjmu manželovi a mojim deťom. Ako keby bolo v poriadku, keď niekto jazdí opitý a niekoho pri tom zabije," povedala matka oboch obetí.

Norris tvrdil, že nešlo o symbol pút, ale súkromné posolstvo McCormickovi. "Chápem však, že ľudia to takto vidia a ospravedlňujem sa za môj počin. Luke je mojím priateľom. Urobil veľkú chybu, za ktorú pyká," vysvetľoval samotný hráč.

Informovala agentúra Reuters.

kj

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Stredopoliara Ipswichu Norrisa potrestali za oslavu gólu