Slovenkám na EH nevyšiel risk, muži sa priblížili bojom o medaily

Tatiana Kukuľková.
Tatiana Kukuľková. (Autor: TASR)
TASR|28. jún 2023 o 17:20 (aktualizované 28. jún 2023 o 18:55)

Švédkam podľahli po výsledku 2:3 na zápasy.

KRAKOV. Slovenské stolné tenistky nepostúpili do štvrťfinále tímovej súťaže na Európskych hrách v Krakove. V osemfinále prehrali so Švédskom 2:3.

Slovenky viedli 1:0 i 2:1, no napokon neuspeli, keď Ema Labošová podľahla v rozhodujúcej dvojhre švédskej jednotke Linde Amande Bergströmovej 0:3.

Balážová: Som sklamaná

"Švédky boli miernymi favoritkami, lebo majú vyrovnanejší káder. Zariskovali sme a rozhodli sme sa zlepšiť nasadenie dievčat, aby sme Švédky trocha zaskočili. Od začiatku to bol dobrý zápas.

Škoda prvej dvojhry, kde Kukuľková doťahovala švédsku jednotku a ak by vo štvrtom sete vyhrala, v piatom by bola lepšia. Práve k tomu zámeru sme postavili náš zámer, aby švédsku obranárku zdolala. Toto bol jeden z kľúčových bodov.

Po výhre Balážovej bola ťažoba posledného bodu na Kukuľkovej. V budúcnosti by mala byť naša jasná jednotka. Musí si zvyknúť na túto úlohu, naučiť sa vyrovnať s tlakom,“ uviedol pre portál olympic.sk tréner Jaromír Truksa.

Balážovú mrzelo, že Slovenky nedotiahli zápas do víťazného konca:

"Som sklamaná, duel sa vyvíjal podľa plánov. Švédky majú dobrú jednotku a ja som s ňou predtým trikrát prehrala.

Preto som išla do štvorhry a skúsili sme to s Tatianou Kukuľkovou. Urobili sme maximum pre víťazstvo. Škoda, že sme nedokázali využiť vedenie 2:1.“

Muži hladko postúpili do štvrťfinále

Viac sa darilo mužom, ktorí si v osemfinálovom dueli poradili so Slovinskom 3:0 po triumfe v štvorhre a dvoch dvojhrách.

Prvý bod pre svoj tím získali vo štvorhre Ľubomír Pištej s Jakubom Zelinkom. V pozícii favoritov síce prehrali úvodné dva sety 8:11 a vo všetkých piatich dejstvách prehrávali, no nakoniec otočili na 3:2.

Kľúčový bol zápas Yanga Wanga proti štrnástke svetového rebríčka Darkovi Jorgičovi. Naturalizovaný Slovák však dokázal držať tempo a vyhral 3:0. Záverečný set síce išiel do tajbrejku, no Wang využil druhý mečbal.

Stretnutie medzi Pištejom a Denim Kožulom malo jasný priebeh, slovenský hráč nedal súperovi šancu a v druhom sete ho pustil len k jednej víťaznej loptičke.

Slovinec sa snažil v záverečnom dejstve zabojovať, no jeho súper hral rýchlejšie, presnejšie, robil menej nevynútených chýb a vyhral 11:6.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovenkám na EH nevyšiel risk, muži sa priblížili bojom o medaily