Veľký úspech Sloveniek. Myslel som, že ma odvezú do nemocnice, žartoval tréner

Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová s trénerom Jaromírom Truksom.
Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová s trénerom Jaromírom Truksom. (Autor: Slovenský stolnotenisový zväz/ facebook)
TASR|5. okt 2022 o 16:00

Na MS môžu zabojovať o medailové pozície.

ČCHENG-TU. Slovenské stolné tenistky sa na majstrovstvách sveta družstiev v čínskom meste Čcheng-tu prebojovali medzi osem najlepších tímov.

V stredajšom osemfinále vyradili favorizované Francúzky 3:1, pričom o body sa podelili všetky tri hráčky Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová.

Slovenky postupom do štvrťfinále dosiahli svoje historicky najlepšie umiestnenie na svetovom šampionáte družstiev, doteraz boli najlepšie trináste v malajzijskom Kuala Lumpure v roku 2000.

VIDEO: Reakcia slovenských reprezentantiek po postupe do štvrťfinále

Teraz majú už istotu umiestnenia do 8. miesta, pričom stále sú v hre o medailové priečky. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom duelu Japonsko - Kórejská republika.

"Ja som považoval Francúzsko za dobrý žreb, hoci dievčatá príliš nie a skôr chceli Luxembursko. Vyšlo nám, že sme Labošovú dali prvýkrát na pozíciu dvojky, lebo som predpokladal, že má viac zbraní na dve najlepšie francúzske hráčky.

Dôležitá bola aj výhra Kukuľkovej proti Chasselinovej. Kukuľková si dokázala udržať nervy na uzde a v závere mala pri niektorých loptičkách aj šťastie, keď zahrala "prasiatka".

Baška to mala najťažšie. Od jednotky sa najviac očakáva a ešte prehrala s mladou Pavadeovou 9:11 v piatom sete. Škoda, lebo tam tiež boli šance na víťazstvo.

Keď proti Jüan Ťia-nan nevyužila za stavu 2:0 a 10:6 štyri mečbaly, myslel som si, že ma odvezú rovno do nemocnice, ale potom to zvládla a doviedla nielen svoj duel, ale celé stretnutie do víťazného konca.

Musím pochváliť celý tím. Dievčatá podali dobré výkony, robili tie správne veci a odmena sa dostavila. Byť v prvej osmičke na MS družstiev je niečo neuveriteľné. Ešte sa nám to musí uležať v hlave," uviedol tréner SR Jaromír Truksa.

MS družstiev v stolnom tenise 2022

Osemfinále:

Slovensko - Francúzsko 3:1

Barbora Balážová - Prithika Pavadeová 2:3 (7, -10, 8, -8, -9)

Ema Labošová - Jüan Ťia-nan 3:1 (-9, 9, 10, 9)

Tatiana Kukuľková - Pauline Chasselinová 3:2 (-4, 10, -6, 7, 3)

Barbora Balážová - Jüan Ťia-nan 3:1 (9, 8, -10, 10)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Veľký úspech Sloveniek. Myslel som, že ma odvezú do nemocnice, žartoval tréner