Slovenky v kvalifikácii na ME družstiev podľahli Francúzkam. Nezískali ani bod

Barbora Balážová.
Barbora Balážová. (Autor: TASR)
SITA|9. nov 2022 o 14:44

Slovenské reprezentantky neuspeli ani v jednom z troch zápasov.

BRATISLAVA 9. novembra (SITA) - Slovenské reprezentantky v stolnom tenise v utorňajšom druhom zápase kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy družstiev vo švédskom Malmö prehrali v Saint-Denis s domácim výberom Francúzska 0:3.

Najbližšie k zisku bodu pre svoje družstvo bola Barbora Balážová, ktorá podľahla Jüan Ťia-nan tesne 2:3. Ema Labošová uspela v dueli proti Camille Lutzovej v jednom sete (1:3) a Tatiana Kukuľková nestačila na Prithiku Pavadovú (0:3).

"Francúzky boli lepšie. To, že sme ich zdolali na majstrovstvách sveta, ešte neznamená, že sa tak bude diať v každom stretnutí. Od toho máme ešte asi ďaleko," zhodnotil stretnutie vo Francúzsku tréner slovenskej reprezentácie stolných tenistiek Jaromír Truksa v tlačovej správe Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ).

Jeho zverenkyne v úvodnom zápase 1. kola A3-skupiny zdolali Holanďanky v Bratislave 3:1 a v ďalšom súboji 27. januára 2023 privítajú Francúzky, ktoré vyradili v osemfinále MS družstiev 2022 v čínskom Čecheng-tu.

"Bašu som dal na dvojku, aby hneď hrala proti ich jednotke. Skoro to vyšlo. Nezačala proti dobre hrajúcej Číňanke optimálne, ale potom po úprave taktiky a zmene servisu našla cestu. Cítila hru a bola šanca na výhru," povedal Truksa o výkone Balážovej.

Balážová v zápase proti Jüan Ťia-nan vyrovnala stav z 0:2 na 2:2 a v rozhodujúcom piatom sete prehrala 10:12. Slovenský tréner analyzoval aj vystúpenia Labošovej a Kukuľkovej, ktoré ho veľmi nepotešili.

"Kukuľková mala pred súperkou, s ktorou pred troma rokmi prehrala, príliš veľký rešpekt. Akoby bola málo presvedčená, že môže vyhrať. V treťom sete sa už aklimatizovala a aj dokázala niečo predviesť. Pavadová je kvalitná hráčka, prehra s ňou sa dá akceptovať, ale treba podať lepší a bojovnejší výkon o každú loptu," pokračoval.

"Labošová mala dobrý vstup proti Lutzovej, ale bolo vidieť, že mladá francúzska súperka je pomerne vyhratá a najmä bola aktívnejšia. Ema pôsobila ustráchane. Tri sety prehrala v koncovkách, ale Lutzová si išla za zaslúženou výhrou," dodal Truksa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenky v kvalifikácii na ME družstiev podľahli Francúzkam. Nezískali ani bod