Štochlov štart proti Rumunom je otázny

(Autor: SITA AP)
SITA|22. jan 2009 o 11:44

Slovenský reprezentačný tím hádzanárov čaká vo štvrtok proti Rumunsku rozhodujúci duel o postup zo základnej A-skupiny.

OSIJEK. Slovenský reprezentačný tím hádzanárov čaká vo štvrtok proti Rumunsku rozhodujúci duel o postup zo základnej A-skupiny na XXI. majstrovstvách sveta mužov v Chorvátsku (16. 1. - 1. 2. 2009).

Tréner Zoltán Heister bezprostredne po stredajšom zápase s Francúzskom (26:35) ešte nevedel, či bude môcť počítať s dvojicou kľúčových hráčov mužstva - brankárom Richardom Štochlom a kanonierom Danielom Valom. Obaja mu v súboji s olympijskými víťazmi chýbali pre zdravotné problémy. "Netrúfam si povedať, či budú môcť vo štvrtok nastúpiť," stroho skonštatoval Heister.

Povedľa stojaci Štochl, ktorý doteraz podával na šampionáte výborné výkony a bol hlavnou oporou mužstva, k svojmu aktuálnemu zdravotnému pre agentúru SITA poznamenal: "Bolí ma to naďalej. Niektoré pohyby stále nemôžem robiť. Musíme niečo vymyslieť, aby som mohol proti Rumunsku nastúpiť. Veľmi chcem totiž hrať a myslím si, že je na to dosť veľká šanca. Ak to bude len na mne, určite pôjdem do toho."

Sledujte zápas s Rumunskom na sme.sk - MINÚTU PO MINÚTE.
Dnes o piatej poobede.

Tridsaťtriročný brankár Dunaferru sa zranil ešte v prvom polčase pondelkového stretnutia s Maďarskom (24:24), keď sa v jeho závere pri vybiehaní nepríjemne zrazil so 115 kg vážiacim pivotom súpera Gyulom Gálom. V zápase síce pokračoval, ale pre bolesti narazeného hrudníka ho nedochytal až do konca.

V stredu pred duelom s olympijskými víťazmi Francúzmi sa Štochl síce rozcvičoval so spoluhráčmi, napokon dianie na palubovke sledoval v civile len z hľadiska. "Chcel som hrať, ale nedalo sa. Bol som rozhodnutý nastúpiť, pôvodne ma ani tréner nechcel nechať oddychovať. Dohodli sme sa, že po rozcvičke poviem, či som schopný chytať. Keď som sa rozcvičoval, zistil som, že bolesť je dosť veľká. Napokon sme sa spoločne rozhodli, že zápas s Francúzmi vynechám," vysvetlil R. Štochl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊtochlov štart proti Rumunom je otázny