Štochl od leta hráčom francúzskeho Montpellieru

SITA|18. jan 2010 o 12:18

Brankár slovenskej hádzanárskej reprezentácie Richard Štochl (nar. 17. 12. 1975) prežíva momentálne veľmi úspešné obdobie. S jeho menom sa uplynulý týždeň spájali samé ...

BRATISLAVA. Brankár slovenskej hádzanárskej reprezentácie Richard Štochl (nar. 17. 12. 1975) prežíva momentálne veľmi úspešné obdobie.

S jeho menom sa uplynulý týždeň spájali samé pozitíva. V sobotu v Hlohovci si prevzal rekordný piatykrát v kariére ocenenie pre Najlepšieho hádzanára roka, v nedeľu sa na rovnakom mieste tešil so spoluhráčmi z národného tímu z postupu do II. fázy kvalifikácie MS 2011.

Potom však vyšli na povrch informácie, podľa ktorých sa začiatkom minulého týždňa dohodol na dvojročnom kontrakte s ročnou opciou s tímom Montpellier HB.

Do špičkového francúzskeho klubu prestúpi v lete z družstva súčasného zamestnávateľa RK Celje Pivovarna Laško, kde má zmluvu do konca tejto sezóny.

"Veľa hráčov túži hrať za Montpellier, ktorý je pojmom v hádzanárskej Európe. Aj pre mňa je veľkou motiváciou chytať za klub s vysokými ambíciami v Lige majstrov. Myslím si, že je v schopnostiach tohto mužstva vyhrať túto prestížnu súťaž, ale na dosiahnutie triumfu je potrebné mať aj šťastie, keďže o trofej sa usilujú aj vždy silní konkurenti ako Ciudad Real a Kiel," uviedol R. Štochl po podpise zmluvy pre oficiálnu klubovú stránku.

Montpellier sa o odchovanca michalovskej hádzanej zaujímal už po minuloročných majstrovstvách sveta v Chorvátsku, kde patril k hviezdam na brankárskom poste a bol výraznou oporou úspešného slovenského tímu (pri premiére skončilo Slovensko na 10. mieste, pozn.).

Interes Francúzov o 34-ročnú oporu reprezentácie SR neutíchol ani po predchádzajúcej sezóne. V lete však prestup stroskotal na vysokých finančných požiadavkách jeho bývalého zamestnávateľa - maďarského klubu Dunaferr SE Dunaújváros. Štochl potom zamieril do Celje.

Tréner Montpellieru Patrice Canayer sa však nevzdal ambície angažovať skúseného slovenského gólmana a napokon sa sa obe strany s polročným predstihom pred začiatkom nového ročníka dohodli.

Štochlov agent Andrej Golic charakterizoval najnovšiu posilu svojho bývalého klubu ako brankára s bohatými skúsenosťami, ktorého je ťažké prekonať zblízka, nehovoriac o jeho maximálnej koncentrácii počas celých zápasov.

Richard Štochl počas doterajšej kariéry chytal za Tatran Prešov, VSŽ Košice, ŠKP Sečovce, Duklu Praha, Dunaferr SE a Veszprém KC.

Montpellier HB je úradujúcim francúzskym šampiónom. Jeho dres si oblieka jeden z najlepších hádzanárov sveta Nikola Karabatic z Francúzska, ale aj ďalší známi hráči - Slovinec Vid Kavtičnik, Čech David Juříček, Tunisan Wissem Hmam, či Francúzi Michael Guigou a Daouda Karaboue.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊtochl od leta hráčom francúzskeho Montpellieru