Stoch verí, že si zahrá proti Liverpoolu

SITA|20. mar 2009 o 16:51

Okrem obrancu FC Liverpool Martina Škrtela má ešte jeden slovenský futbalista šancu zahrať si vo štvrťfinále Ligy majstrov.

LONDÝN. Okrem obrancu FC Liverpool Martina Škrtela, ktorý je pevnou súčasťou defenzívy "The Reds", má ešte jeden slovenský futbalista šancu zahrať si vo štvrťfinále Ligy majstrov 2008/09, ktorého žreb sa uskutočnil v piatok vo švajčiarskom Nyone. Ofenzívny stredopoliar Miroslav Stoch obliekajúci si dres FC Chelsea si môže paradoxne pripísať svoj 5. štart za A-tím "The Blues" práve v súboji s 18-násobným anglickým ligovým šampiónom, keďže spomenutý žreb ich aj v piatej sezóne v rade dal v Lige šampiónov dohromady.

"Výsledok žrebu nám prišiel počas tréningu povedať vedúci mužstva, ktorý to celé sledoval v televízii. Náš kouč sa tešil, no myslím si, že nikto z nás si neprial Manchester United alebo práve Liverpool. Najprijateľnejšie by bolo asi FC Porto alebo FC Villarreal. Oba zápasy s Liverpoolom budú určite vypredané, podobne ako to býva v Premier League. Verím a tajne dúfam, že by som v týchto prestížnych dueloch mohol nastúpiť," povedal odchovanec nitrianskeho futbalu.

Miroslav Stoch, ktorému v jeho mladom veku dal už šancu aj tréner A-tímu SR Vladimír Weiss, naďalej poctivo trénuje so seniormi FC Chelsea a čaká na svoju ďalšiu šancu v A-mužstve. Zatiaľ nastúpil v štyroch dueloch, zakaždým ako striedajúci hráč na niekoľko posledných minút. "Trénujem s prvým tímom a hrávam za ´béčko´. To však nemá naplánované zápasy každý týždeň, takže občas je to už nudné. Samozrejme, že každý futbalista by najradšej len hrával súťažné duely, nikoho nebaví stále trénovať," povedal Miroslav Stoch a s nádejou v hlase dodal: "Teraz v piatok som sa dozvedel, že som v nominácii na zápas s Tottenhamom. Po dlhšom čase budem opäť k dispozícii trénerovi Guusovi Hiddinkovi, čo ma veľmi teší."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Stoch verí, že si zahrá proti Liverpoolu