Stoch o holandskom titule: Zatiaľ naň nemyslíme

Miroslav Stoch
Miroslav Stoch (Autor: ap)
SITA|11. apr 2010 o 14:37

Futbalisti holandského FC Twente sú opäť bližšie k zisku historického majstrovského titulu.

ENSCHEDE.

Zverenci trénera Steva McClarena zvíťazili v sobotňajšom dueli 31. kola Eredivisie 2009/2010 na domácom ihrisku nad SC Heerenveen 2:0 a tri kolá pred koncom súťaže zvýšili svoj náskok pred najbližšími prenasledovateľmi Ajaxom AFC a PSV Eindhoven na sedem, resp. osem bodov.

Obaja súperi však majú ešte k dobru nedeľňajšie ligové súboje, v ktorých môžu z tohto manka ukrojiť po tri body. Úradujúci vicemajster z Enschede má všetko vo svojich rukách a ak vyhrá dva z troch posledných duelov v tomto ročníku, bez ohľadu na výsledky protivníkov sa bude tešiť z ligového primátu.

Pre FC Twente by to bol prvý majstrovský titul od založenia klubu v roku 1965, hoci jeho predchodca SC Enschede dominoval v najvyššej domácej súťaži v roku 1926.

Zásluhu na priebežne prvej priečke v tabuľke Eredivisie má aj slovenský krídelník Miroslav Stoch, ktorý je v tomto mužstve na ročnom hosťovaní z anglického Chelsea FC.

Krok za krokom smerom k titulu

"Na titul zatiaľ nechceme veľmi myslieť, pretože potom by bolo asi ťažšie získať ho. Ideme postupne krok za krokom, v sobotu sme vyhrali dôležitý zápas, čo nás veľmi teší. Kľúčový bude podľa mňa najbližší duel proti Alkmaaru, ktorý budeme chcieť zvládnuť. Dúfam, že sa nám to podarí,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA "Miňo" Stoch.

Podľa ešte stále len 20-ročného rodáka z Nitry mali zverenci trénera Steva McClarena v sobotňajšom súboji proti Heerenveenu aj šťastie. "Tak, ako sme vyhrali, mohli sme aj prehrať. Súper mal dosť šancí, nastrelil brvno. V druhom polčase sa nám však podarilo skórovať a našťastie sme neinkasovali,“ vysvetlil rýchlonohý krídelník, ktorý mal "prsty" v prvom góle svojho mužstva:

"Naviazal som na seba dvoch protihráčov a potom som prihral Tiotému, ktorý si ešte narazil s N´Kufom a skóroval.“

Slovenskému reprezentantovi v roku 2010 zvlhol pušný prach. V jesennej časti zaznamenal Stoch osem presných zásahov v lige, ďalšie dva góly pridal v Európskej lige UEFA. Po Novom roku sa zatiaľ strelecky nepresadil, dôležitejšie sú však podľa neho víťazstvá tímu.

"Samozrejme, že by som bol radšej, ak by mi to tam padalo. Futbal je však taký - zo začiatku mi to išlo, teraz som sa strelecky akosi zasekol. Verím, že v niektorom z posledných troch zápasov budem opäť strelecky úspešný,“ vyhlásil Miroslav Stoch, ktorý bude v nedeľu držať palce súperom Ajaxu a PSV Eindhoven:

"Bolo by super, ak by naši prenasledovatelia zaváhali, no hrajú proti papierovo slabším protivníkom. My sa však musíme pozerať najmä na seba a koncentrovať sa na vlastné výkony. Máme to vo svojich rukách a dúfam, že sa nám podarí našu snahu doviesť do úspešného konca.“

FC Twente nastúpi na duel 32. kola najvyššej holandskej súťaže Eredivisie 2009/2010 na ihrisku AZ Alkmaar už v utorok 13. apríla od 20.00 h.

Stochove góly v drese FC Twente - prehľad:

Eredivisie:

  • 12. 12. Twente - Breda 3:0, Stoch 2 góly
  • 6. 12. Nijmegen - Twente 3:4, Stoch 1 gól
  • 28. 11. Tilburg - Twente 1:3, Stoch 1 gól
  • 31. 10. Kerkrade - Twente 1:2, Stoch 1 gól
  • 25. 10. Twente - Groningen 4:0, Stoch 1 gól
  • 20. 9. Heerenveen - Twente 0:2, Stoch 2 góly

EL UEFA:

  • 5. 11. Twente - Tiraspoľ 2:1, Stoch 2 góly

Výsledok sobotňajšieho stretnutia 31. kola holandskej najvyššej futbalovej súťaže Eredivisie 2009/2010:

FC Twente - Heerenveen 2:0 - Miroslav Stoch (Twente) hral do 90. minúty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch o holandskom titule: Zatiaľ naň nemyslíme