Stoch je nadšený z nového pôsobiska

Miroslav Stoch už vymenil reprezentačný dres za klubový.
Miroslav Stoch už vymenil reprezentačný dres za klubový. (Autor: AP)
SITA|13. júl 2010 o 10:05

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch má za sebou prvý tréning v novom pôsobisku. Pred pár týždňami prestúpil do tureckého tímu Fenerbahce Istanbul.

BRUSEL. Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch má za sebou prvý tréning v novom pôsobisku. Dvadsaťročný šikovný krídelník pred pár týždňami prestúpil z anglického veľkoklubu FC Chelsea do tureckého tímu Fenerbahce Istanbul a po pondelkovej tréningovej jednotke neskrýval svoje nadšenie.

"Priznám sa, odkedy som prišiel, mám zo všetkého len tie najlepšie pocity. Po prílete čakalo na letisku veľa novinárov, potvrdilo sa mi, že Turci majú obrovský záujem o futbal," cituje slová nitrianskeho odchovanca jeho oficiálna internetová stránka.

Na sústredení s Fenerbahce v Belgicku

"Miňo" Stoch je s úradujúcim tureckým vicemajstrom a 26-násobným ligovým šampiónom na hernom sústredení pred blížiacou sa sezónou 2010/2011 v Belgicku. "Autobusom sme sa presunuli do hotela, kde pobudneme desať dní. Máme tu dobré tréningové podmienky a zohráme aj tri prípravné zápasy. Jeden z nich dokonca proti Galatasarayu," nechal sa počuť Stoch, ktorý uplynulý ročník strávil na hosťovaní v holandskom FC Twente a pomohol tímu k zisku ligového primátu.

Fenerbahce odohrá prvý "ostrý" duel koncom júla v 3. predkole Ligy majstrov 2010/2011. Súpera mu určí piatkový žreb.

"Ihneď mi bolo jasné, že som prestúpil do fantastického mužstva. Vo ´Feneri´ je skvelá konkurencia, veľká kvalita na každom kroku," hovoril Miňo, ktorý si prvý tréning s tureckým vicemajstrom evidentne užíval. "Hoci trval dlho, bol výborný. Herný, s loptou, stále v pohybe. Sledovalo ho množstvo fanúšikov, zrejme to boli Turci žijúci v okolí. Môžem povedať, že som veľmi príjemne prekvapený," dodal Stoch, ktorý sa pred i po tréningu vytrvalo podpisoval svojim novým obdivovateľom.

Náladu mu značne vylepšili aj samotní spoluhráči. "To som naozaj nečakal, akí sú priateľskí a ústretoví. Bol to pre mňa príjemný šok. Pripadal som si, ako by som sa s niektorými poznal roky. V komunikácii nie je problém. Mám pocit, že takmer každý hovorí anglicky," uzavrel Miroslav Stoch, ktorý sa v kádri Fenerbahce stretol s viacerými tureckými reprezentantmi - brankárom Volkanom Demirelom, stredopoliarom Emrem Belözoglum, útočníkom Semihom Sentürkom, ale aj členom širšieho kádra španielskej reprezentácie Danielom Güizom.

Nachádzate sa tu:
Domov