Hubočan a Weiss sú späť, Tarkovič zverejnil nomináciu

Vladimír Weiss v drese Slovenska.
Vladimír Weiss v drese Slovenska. (Autor: ARCHÍV SME - Gabriel Kuchta)
Pavol Spál|3. nov 2020 o 10:52

Škrtel je medzi náhradníkmi.

VIDEO: Tréner Slovenska Tarkovič oznámil nomináciu Slovenska

BRATISLAVA. Dočasný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič zverejnil nomináciu na finálový zápas baráže o postup na EURO proti Severnému Írsku, aj na súboje v Lige národov proti Škótsku a Česku.

Do reprezentácie sa po dlhšom období vracajú Tomáš Hubočan a Vladimír Weiss ml., medzi náhradníkmi je bývalý kapitán Martin Škrtel.

Opäť však bude chýbať zranený brankár Martin Dúbravka. Naopak, do tímu sa po prekonaní koronavírusu vrátil stopér Milan Škriniar.

Tarkovič: Každý hráč sa vyvíja, aj Weiss

„Weiss je po dlhom období zdravý a pripravený reprezentácii pomôcť,“ priznal v rozhovore pre SME Tarkovič.

V národnom tíme Weiss skončil na jeseň 2018 po zápase Ligy národov v Prahe, kde nedostal priestor. Urazil sa. Pár minút pred koncom zápasu opustil lavičku a následne vyhlásil, že pod trénerom Pavlom Hapalom už nebude hrať.

„Oslovil som všetkých hráčov, ktorí môžu v momentálnej situácii tímu pomôcť. Každý hráč sa vyvíja, aj Vlado. Je fakt, že koncentrácia médií na jeho adresu je väčšia ako na ostatných.

Každý reprezentant musí mať aj morálny kompas. Reprezentantmi sú hráči aj mimo zrazu, to si musia všetci uvedomovať,“ vravel Tarkovič.

„Z tohto uhla pohľadu je naňho vyvíjaný tlak, lebo má za sebou rôzne kauzy. Ja sa na to však pozerám tak, že chcem zložiť konkurencie schopné mužstvo, ktoré má byť čo najsilnejšie,“ doplnil nový tréner reprezentácie.

Škrtel chce byť súčasťou mužstva

Skúsený stopér Martin Škrtel je zatiaľ iba medzi náhradníkmi. „Škrtel sa zranil v poslednom zápase. Ak bude v poriadku, tak ho doplníme do nominácie,“ vysvetlil Tarkovič.

Program Slovenska

Štvrtok 12. novembra:

Severné Írsko - Slovensko (baráž o EURO 2020, 20. 45 h)

Nedeľa 15. novembra:

Slovensko - Škótsko (Liga národov, 15.00 h)

Streda 18. novembra:

Česko - Slovensko (Liga národov, 20.45 h)

„Martin chce byť súčasťou mužstva. Prejavil záujem,“ priblížil tréner.

Tarkovič nominoval aj Hubočana, ktorý sa vlani rozlúčil s národným tímom. V tom čase v klube dlhodobo nehrával.

Na kraji obrany dostával prednosť ľavák Dávid Hancko, ktorý je však momentálne zranený. Ďalší adept Róbert Mazáň je zase bez praxe, lebo česká liga sa nehrá.

„Iste, aj to hrá rolu. Aj keď Tomáš hrá v klube na pravej strane obrany, je to kvalitný hráč, ktorý dokáže zvládnuť pozíciu ľavého obrancu. A aj keď názory na jeho pôsobenie v reprezentácii sa rôznia, pre mňa osobne to bol jeden z hráčov s najstabilnejšou výkonnosťou,“ vysvetlil Tarkovič.

Oslovil aj útočníka Adama Nemca z Dinama Bukurešť, ten sa však napokon ospravedlnil.

"Adam má momentálne problémy v klube, nie výkonnostné, ale skôr sociálne. Hoci hráva, situácia v jeho klube nie je optimálna a nie je presvedčený, že by tímu pomohol. Ja som to akceptoval," uviedol Tarkovič.

Nominácia nie je konečná

Tarkovičova nominácia nie je konečná, pre neistú pandemickú situáciu bude výber priebežne dopĺňať, kompletné 25-členné mužstvo chce mať najneskôr v sobotu.

Zatiaľ mu pre karanténu chýbajú šiesti hráči - Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach a Samuel Mráz. Jaroslavovi Mihalíkovi chýba kontrolný test.

"Žijeme v špecifickej dobe, veci, ktoré platia dnes, o dva dni platiť nemusia. Preto sme sa rozhodli postaviť nomináciu takto.

Pôvodne sme chceli nominovať 22 hráčov a troch brankárov, napokon sme sa rozhodli pre 19 hráčov. Ostatných budeme dopĺňať podľa vývoja situácie," povedal na utorkovej tlačovej konferencii Tarkovič.

Pre zväčšenie kliknite na tento odkaz >>>
Pre zväčšenie kliknite na tento odkaz >>> (Autor: SFZ)

Nominácia Slovenska

Brankári:

<>
  • Marek Rodák (FC Fulham)
  • Dominik Greif (Slovan Bratislava)
<>

Obrancovia:

<>
  • Peter Pekarík (Hertha Berlín)
  • Martin Koscelník (Slovan Liberec)
  • Martin Valjent (RCD Mallorca)
  • Ľubomír Šatka (Lech Poznaň)
  • Milan Škriniar (Inter Miláno)
  • Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav)
  • Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia)
<>

Stredopoliari:

<>
  • Stanislav Lobotka (SSC Neapol)
  • Patrik Hrošovský (KRC Genk)
  • Juraj Kucka (Parma Calcio)
  • Ján Greguš (Minnesota United)
  • Marek Hamšík (PFC Ta-lien)
  • Ondrej Duda (1. FC Kolín)
  • Róbert Mak (Ferencváros Budapešť)
  • Albert Rusnák (Real Salt Lake)
  • Vladimír Weiss (Slovan Bratislava)
<>

Útočník:

<>
  • Michal Ďuriš (Omonia Nikózia)
<>

Náhradníci:

<>
  • Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Adam Jakubech (KV Kotrijk), František Plach (Piast Gliwice), Dominik Holec (Sparta Praha), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Boris Sekulič (Chicago Fire), Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul), Denis Vavro (Lazio Rím), Norbert Gyömbér (Salernitana), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Jakub Holúbek (Piast Gliwice), Lukáš Skovajsa (České Budějovice), Dávid Hancko (Sparta Praha), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Lászlo Bénes (Borussia Mönchengladbach), Lukáš Haraslín (Sassuolo), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Erik Jirka (CD Mirandés), Jaroslav Mihálik (Lechia Gdansk), Tomáš Suslov (Groningen), Jakub Považanec (FK Jablonec), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Jakub Hromada (Slovan Liberec), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Ivan Schranz (FK Jablonec), Dávid Strelec (Slovan Bratislava), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Hubočan a Weiss sú späť, Tarkovič zverejnil nomináciu