Postavili by celý tím aj s náhradníkmi. Najviac hráčov na MS je z Bayernu

Futbalisti Bayernu Mníchov.
Futbalisti Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. nov 2022 o 00:15

Z jednotlivých súťaží má najväčšie zastúpenie Premier League.

BERLÍN. Sedemnásť futbalistov z nemeckého klubu Bayernu Mníchov sa predstaví na MS vo futbale 2022 v Katare, čo je najviac spomedzi všetkých tímov.

Hneď za ním nasledujú anglický Manchester City a FC Barcelona so 16 hráčmi. Informovala o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po uzávierke zostáv všetkých účastníkov.

Šampionát sa začne v nedeľu 20. novembra o 17.00 SEČ v meste Al Khor duelom medzi domácim Katarom a Ekvádorom.

Tréneri mohli na základe toho, že sa MS hrajú v novembri a decembri a po dôsledkoch pandémie koronavírusu nominovať až 26 namiesto 23 hráčov.

Z jednotlivých súťaží má najväčšie zastúpenie anglická Premier League so 156 futbalistami pred Španielskom (86), Nemeckom a Talianskom (70).

Taliani sa pritom na šampionát neprebojovali. Z druhej anglickej ligy Championship sa v Katare predstaví 29 hráčov, no ani jeden v drese Anglicka.

Na šampionáte sa predstaví až 73 percent hráčov z európskych klubových súťaží, i keď z Európy išlo do Kataru len 40 percent z krajín (13 z 32).

Argentína má v kádri až 23 hráčov z piatich najsilnejších európskych líg vrátane Lionela Messiho z Paríža Saint-Germain. Informovali agentúry dpa a AP.

MS vo futbale 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Postavili by celý tím aj s náhradníkmi. Najviac hráčov na MS je z Bayernu