Stanislav Varga bude trénovať druholigový Prešov

(Autor: SITA)
SITA|2. júl 2014 o 12:57

Trénerom futbalistov druholigového Tatrana Prešov sa stal niekdajší slovenský reprezentant Stanislav Varga.

PREŠOV. "Šarišania" začali s prípravou na nadchádzajúcu sezónu minulý týždeň pod vedením Jozefa Kostelníka, ktorý riadil tím aj v minulom ročníku.

Štyridsaťtriročného kouča nahradil jeho doterajší asistent Varga, s Prešovčanmi podpísal zmluvu na nasledujúci ročník. Rozhodlo o tom na svojom utorkovom zasadnutí predstavenstvo klubu.

Doteraz bol asistent

"Členovia predstavenstva sa dohodli na inej štruktúre klubu. Športovú stránku preberá pán Benes. S tým, že sme sa dohodli aj na novom trénerovi a realizačnom tíme," cituje klubový web Prešovčanov člen predstavenstva 1. FC Tatran Františka Mravu.

"Hlavným trénerom A-tímu sa stal Stanislav Varga, jeho asistentom by mal byť Ján Karaffa, ktorý bude zároveň aj koučom juniorky. Trénerom brankárov a vedúcim mužstva v jednej osobe bude Maroš Ferenc," informoval o zložení realizačného tímu ďalší člen predstavenstva klubu Artúr Benes.

Štyridsaťjedenročný bývalý stopér Varga robil dosiaľ Kostelníkovi asistenta, z pozície hlavného kormidelníka viedol v rokoch 2011 - 2013 Odevu Lipany a neskôr aj prešovských juniorov.

Mix hráčov s perspektívou

Počas aktívnej hráčskej kariéry si obliekal dresy Prešova, Slovana Bratislava a v zahraničí Sunderlandu, West Bormwichu Albion, Celticu Glasgow a FC Burnley. Za čias hlavného trénera Vladimíra Weissa st. bol v jeho realizačnom tíme pri slovenskej seniorskej reprezentácii.

Káder na novú sezónu 2014/2015 by sa mal dávať dohromady postupne. "To znamená, že samozrejme je tu kmeňový stav ´áčkarov´ a sú tu chlapci, ktorí prichádzajú z juniorky. Výhoda je tá, že Stano Varga bol asistentom pri prvom tíme, čiže pozná hráčov seniorského tímu aj všetkých juniorov. Chceme teda urobiť taký dobrý mix hráčov s perspektívou na druhú ligu," poznamenal A. Benes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stanislav Varga bude trénovať druholigový Prešov