Zranenia i nečakaná zmena trénera. Hra Slovana sa postupne mení

Tréner Slovana Bratislava Róbert Döme a jeho asistent Marián Bažány.
Tréner Slovana Bratislava Róbert Döme a jeho asistent Marián Bažány. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|25. jan 2021 o 00:00

Pri odchode Stantien zaželal slovanistom titul.

BRATISLAVA. Aj napriek zraneniam viacerých kľúčových hráčov bojovali hokejisti Slovana Bratislava v nedeľňajšom ťaháku Tipos extraligy proti Zvolenom (2:3 po nájazdoch) o prvé miesto v tabuľke.

„Už nejaký čas nás sužujú zranenia a aj napriek tomu sme zbierali dosť bodov. Je super, že sme nestratili kontakt s tímami na špici tabuľky. Verím, že keď budeme v plnej sile, naše výkony pôjdu hore,“ povedal obranca Slovana Martin Štajnoch.

Okrem maródky sa museli Slovanisti za krátky čas vyrovnať aj s nečakanou zmenou na trénerskom poste. Bola prekvapujúca, veď tím sa pohyboval v popredí tabuľky.

Rozišli sa v dobrom

Bývalého kouča Slovana Romana Stantiena s asistentom Rudolfom Jendekom vystriedali začiatkom týždňa Róbert Döme, Marián Bažány a Ján Lipiansky.

„Bolo to rozhodnutie vedenia klubu. My hráči sme to mohli len akceptovať. Aj po zmene trénerov sa sústredíme na každý zápas. Pre nás sa v tomto smere nič nezmenilo,“ uviedol Štajnoch.

Stantien pôsobil pri mužstve od minulej sezóny. S hráčmi si za jeden a pol roka vytvoril silné puto.

„Keď odchádzal, bol sa s nami rozlúčiť. Povedal nám pár slov. Vždy mal najvyššie ciele a poprial nám, aby sa nám ich podarilo dosiahnuť a získali sme titul. Obojstranne sme si poďakovali a rozišli sme sa v dobrom,“ opísal Štajnoch.

Za pár dní sa podarilo novým trénerom priniesť do mužstva len základné prvky, na ktorých chcú stavať.

„Zmenila sa transakcia našej hry. Hráme trochu svižnejšie s pukom. Celkovo sa snažíme hru otáčať rýchlejšie,“ uviedol tréner Döme po zápase pre RTVS.

Asistent trénera Slovana Bratislava Ján Lipiansky.
Asistent trénera Slovana Bratislava Ján Lipiansky. (Autor: TASR)

Hrať s pukom za každú cenu

V troch zápasoch pod novými trénermi získal Slovan sedem bodov. V riadnom hracom čase inkasoval len tri góly a potvrdil, že má najlepšiu defenzívu v lige.

„Trénera Dömeho vnímam veľmi pozitívne najmä preto, že má otvorenú myseľ. Neustále sa učí nové veci a vidí, akým smerom sa hokej vyvíja,“ povedal počas prenose expert RTVS Boris Valábik.

Na práci Dömeho vyzdvihol, že sa hráčov snaží viesť k zmene prístupu k povinnostiam.

„Krídlo má byť schopné urobiť prácu, ktorú obstaráva center, ak sa pohybuje v jeho priestore. Hráči sa učia, čo majú robiť v okamihu, keď majú puk, aj keď hrajú bez neho,“ povedal Valábik.

Rovnakú koncepciu sa podľa neho snažia presadzovať aj mládežnícke reprezentácie na Slovensku.

„Je vidieť, že tréneri Slovana nabádajú hráčov, aby hrali čo najviac s pukom. Za každú cenu sa ho snažia udržať a niečo konštruktívne s ním vymyslieť. Kľúčová je v tomto smere aj pomoc obrancov smerom dopredu. Práve o tom je moderný hokej,“ doplnil Valábik.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zranenia i nečakaná zmena trénera. Hra Slovana sa postupne mení