Hrdina fajčil cigaru a behal v trenírkach. Chce sa mi plakať a smiať, vravel

Radosť po góle Mitroviča.
Radosť po góle Mitroviča. (Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|15. nov 2021 o 01:20

Gratulujú im prezident krajiny či tenista Novak Djokovič.

LISABON, BRATISLAVA. Domáci fanúšikovia sa chytali za hlavy, nechápali. Deti na tribúnach plakali, Cristiano Ronaldo zarmútene sedel v stredovom kruhu.

Futbalisti Srbska šokovali Portugalsko. V Lisabone ho zdolali 2:1 gólom z poslednej minúty.

Srbským spasiteľom sa stal Aleksandar Mitrovič. „Neviem, čo mám povedať. Chce sa mi plakať a smiať zároveň,“ dojato vravel pre srbské noviny.

Mitrovič: Fantastické víťazstvo

Po rozhodujúcom góle i záverečnom hvizde Srbi emotívne skákali po sebe, jasali.

Vďaka cennému triumfu ovládli kvalifikačnú A-skupinu bez prehry a na majstrovstvá sveta do Kataru 2022 postupujú priamo z prvého miesta.

„Fantastické víťazstvo. Prišli sme do Portugalska hrať futbal a vyhrať. Boli sme lepší, súpera sme prevýšili a zaslúžene oslavujeme,“ dodal útočník anglického Fulhamu.

V nedávnej baráži na európsky šampionát Srbi vypadli po penaltách. Zápasu o všetko sa preto chceli vyhnúť.

„Smolná prehra so Škótskom sa nám vrátila aj s úrokmi. Keď ste úprimní, tvrdo pracujete, všetko sa vám v živote vráti. Verili sme si, hrali so sebavedomím a výsledok sa dostavil. Náš národ sme urobili šťastným,“ uviedol Mitrovič, ktorý po zápase fajčil v kabíne cigaru a behal len v trenírkach s vlajkou po trávniku.

V uliciach vypukli oslavy

Podľa srbských médií je 27-ročný rodák zo Smedereva novým národným hrdinom. „Je ikonou všetkých Srbov. O jeho góle sa bude rozprávať desaťročia, 14. november pomenujeme Mitrovdan,“ píše blic.rs.

V mestách po celej krajine vypukli veľké oslavy. V Belehrade ľudia púšťali pyrotechniku a mávali vlajkami.

Internetom kolujú zábery srbského tenistu Novaka Djokoviča, ktorý sa teší a vykrikuje z okna.

„Odišli ste, vyhrali ste. Sme na vás nesmierne hrdí. Ďakujeme za všetko. Nech žije Srbsko,“ na Instagrame napísal srbský prezident Aleksandar Vučič.

Rýchly gól Portugalska

Portugalsko sa ujalo vedenia už v druhej minúte gólom Renata Sanchesa, ktorý dorážal do prázdnej brány.

Po vyše polhodine hry však prišlo zaváhanie portugalského gólmana a strela Dušana Tadiča skončila prekvapivo v sieti.

„Prežívame nesmierne emócie, sme veľmi šťastní a spokojní. Ukázali sme, že môžeme prísť do Portugalska, dominovať a vyhrať. Každý, kto nosí erb Srbska a je jeho občanom, by mal byť hrdý,“ vravel po stretnutí Tadič.

V druhom polčase mali viac z hry Srbi, no do šancí sa nedostávali. Prišla však posledná minúta zápasu a hlavička nového srbského hrdinu Aleksandara Mitroviča – 1:2.

„Raduj sa Srbsko, prišiel ten deň. Rozplakali sme Ronalda a sme na majstrovstvách sveta. Historický okamih, ktorý sa zapíše do sŕdc všetkých fanúšikov,“ uzatvára denník informer.rs.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Hrdina fajčil cigaru a behal v trenírkach. Chce sa mi plakať a smiať, vravel