Halčin finišoval vo finále K1 v Markkleebergu na šiestom mieste

M. Halčin jazdí druhým rokom pod taktovkou Jána Šajbidora.
M. Halčin jazdí druhým rokom pod taktovkou Jána Šajbidora. (Autor: TASR)
SITA|1. sep 2019 o 14:20

V Nemecku sa začala slovenská kvalifikácia o účasť na OH v Tokiu.

Svetový pohár vo vodnom slalome 2019 - 4. kolo

K1M - finále:

1.Vít PřindišČR87,78 s (0)
2.Lucien DelfourAustrália90,21 (0)
3.Jiří PrskavecČR90,32 (0)
6.Martin HalčinSlovensko93,00 (2)

BRATISLAVA. Po sobotňajšom triumfe Alexandra Slafkovského v súťaži kanoistov neprinieslo nedeľňajšie dianie na pretekoch 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Markkleebergu ďalšiu slovenskú medailovú radosť.

Martin Halčin najskôr zvládol úlohu a zo semifinále postúpil ako ôsmy v poradí po bezchybnej jazde časom 92,00 s. Vo finále si síce pripísal na konto dve trestné sekundy, ale výkonom 93,00 s sa umiestnil na 6. priečke.

Najviac sa darilo reprezentantom ČR, keď zvíťazil Vít Přindiš a tretí bol Jiří Prskavec. Medzi nich sa dostal ešte Lucien Delfour z Austrálie.

Slovenské kanoistky chýbali v nedeľňajších semifinálových a finálových jazdách. Disciplína C1 žien mala španielsku víťazku Nuriu Vilarrublovú, za ktorou sa na pódium ešte dostali Češka Tereza Fišerová a skúsená austrálska univerzálka Jessica Foxová.

Na pretekoch Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu sa začala slovenská kvalifikácia o účasť na OH 2020 v Tokiu.

Súčasťou internej kvalifikácie okrem Markkleebergu je aj finále Svetového pohára v Prahe-Troji, majstrovstvá sveta v španielskom Seu d'Urgell v druhej polovici septembra a v máji 2020 majstrovstvá Európy v Londýne.

V každej kategórii bojuje o účasť na OH bojovať trojica pretekárov. Ak nastane situácia, že niektorý z tria dosiahne matematicky nedostihnuteľný náskok už po troch pretekoch, nominačný boj sa uzavrie už po svetovom šampionáte. V opačnom prípade nominácia pokračuje a rozhodne sa až na ME v Londýne 2020.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Halčin finišoval vo finále K1 v Markkleebergu na šiestom mieste