Športový manažér Žiliny: Už dlho som takto neprežíval zápas

Futbalisti MŠK Žilina si vydreli postup cez Vorsklu Poltava do play-off o skupinovú fázu Európskej ligy.
Futbalisti MŠK Žilina si vydreli postup cez Vorsklu Poltava do play-off o skupinovú fázu Európskej ligy. (Autor: SITA)
SITA|7. aug 2015 o 13:11

V tom čase im už málokto veril. Prehrávali 0:3, hrali v oslabení o jedného hráča. Futbalisti Žiliny si však gólom z poslednej akcie zabezpečili postup do play-off o skupinovú fázu Európskej ligy.

POLTAVA. Futbalisti MŠK Žilina sú jedinými slovenskými zástupcami v play-off Európskej ligy 2015/2016. Uspeli v infarktovom závere štvrtkovej odvety tretieho predkola na pôde ukrajinskej Vorskly Poltava.

Žilinčania si pritom do druhej časti konfrontácie viezli solídny náskok 2:0 z domáceho zápasu. Vorskla si však krátko pred koncom riadneho hracieho času štvrtkovej odvety vynútila predĺženie.

V ňom naklonila misky váh na svoju stranu v 101. minúte gólom z pokutového kopu. MŠK doslova v posledných sekundách vydarenou krížnou strelou po peknej kombinácii spasil striedajúci brazílsky legionár William.

"Nepamätám si, kedy naposledy som tak emotívne prežíval stretnutie ako teraz v Poltave," priznal v rozhovore pre agentúru SITA športový manažér žilinského klubu Karol Belaník.

((video))

"Odvetný duel bol mimoriadne náročný a ťažký pre obidve mužstvá. Domáci v úvode na nás vyštartovali, postupne sme však vyrovnali hru. Paradoxne - v druhom polčase, keď sme mali zápas najviac pod kontrolou, sme inkasovali," pokračoval.

"Futbal je už taký. Hráči Vorskly vycítili príležitosť a v závere riadneho hracieho času strelili druhý gól. V predĺžení sme inkasovali tretíkrát, navyše Špalek dostal červenú kartu," spomínal.

"Potom sa ukázala sila nášho mužstva, tímový duch. Obdivuhodné, čo chlapci dokázali. Aj v oslabení sa im z poslednej akcie podarilo streliť gól. Z postupu do play-off sa veľmi tešíme."

Zostrih zo zápasu.

Za nepriaznivého stavu 0:3 v samom závere predĺženia už Žilinčania riskovali. Nič iné im nezostávalo. Potrebovali streliť postupový gól, čo sa v poslednej sekunde stalo realitou.

"Hrali sme už vabank. Tesne pred gólom Williama mali domáci futbalisti Vorskly možnosť v prečíslení troch proti jednému či štyroch proti dvom definitívne rozhodnúť, to im však našťastie nevyšlo," skonštatoval Belaník.

"Rozhodla túžba, statočnosť a tímovosť. Boli sme futbalovejší, zodpovednosť nám nedovoľovala hrať na bezstarostné držanie lopty, pretože ukrajinský súper musel riskovať," uviedol na klubovom webe tréner Adrián Guľa.

"Predĺženie bolo z dôvodu, že sme neboli produktívni. Pohárová matematika nám velila streliť gól. Veril som, že sa tak aj stane, pretože tento tím má schopnosť udrieť v ktoromkoľvek momente."

Bezprostredn rados z postupu

Posted by MŠK Žilina on 6. august 2015

Celý odvetný zápas v Poltave odohral na poste stredopoliara Jakub Paur, ktorý v ostatnom období podáva nadpriemerné výkony a je jedným z pilierov žilinského mužstva.

V marci sa pritom podrobil operácii srdca. Rodák z Višňového mal nepravidelný srdcový rytmus, čo sa prejavovalo vysokým tepom počas maximálnej záťaže.

"Po štvrtkovej dráme prevládajú obrovské emócie. Dosiahli sme neskutočný úspech. Stále sme verili, to bolo dôležité," citovala oficiálna internetová stránka mskzilina.sk slová dvadsaťtriročného Jakuba Paura.

"Nechali sme na ihrisku srdce. Som rád, že to moje srdce vydržalo," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Športový manažér Žiliny: Už dlho som takto neprežíval zápas