Liptákom kontroverzný Fín nepomohol. Východ kraľuje extralige (Sportnet podcast)

Hokejisti Košíc.
Hokejisti Košíc. (Autor: TASR)
Sportnet|27. nov 2023 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok 27. november a v tento deň pred 63 rokmi Gordie Howe (Gordi Hau) ako prvý hokejista v NHL dosiahol na métu tisíc kanadských bodov.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Vlhová získala v Killingtone pódium

Petra Vlhová má za sebou víkend v americkom Killingtone. Najskôr obsadila v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára desiate miesto. Náladu si zlepšila už v nasledujúci deň.

V nedeľnajšom slalome sa totižto umiestnila druhom mieste. Na domácu víťazku Mikaelu Shiffrinovú stratila 33 stotín sekundy.

Američanka si pripísala jubilejný 90. triumf v prestížnom seriáli, čím zlepšila svoj rekord. Vlhová vyrovnala svoje maximum z Killingtonu, v tomto americkom stredisku obsadila druhú priečku piatykrát v kariére a pripísala si 69. pódium vo SP. Slovenka sa posunula na priebežné druhé miesto v bodovaní disciplíny a aj v celkovom poradí. 

Viac k téme:

Štyrikrát bola štvrtá

Vo svete formuly 1 je za nami 74. sezóna. Max Verstappen na Red Bulle ovládol aj Veľkú cenu Abu Dhabi. Zakončil tým svoju celosezónnu dominanciu, počas ktorej triumfoval v 19 z 22 podujatí. Vďaka víťazstvu sa v sezóne 2023 dostal cez métu 1000 kôl na pozícii lídra.

V ďalšej sezóne kráľovnej motošportu nás čaká aj zmena. Kvalifikácie na hlavné preteky sa budú od novej sezóny konať až po šprintoch. V ročníku 2023 sa počas šiestich víkendov obsahujúcich šprint konala kvalifikácia už v piatok.

V sobotu bola na programe kvalifikácia na šprint a samotný šprint. Podľa nového formátu sa bude kvalifikácia na šprint konať v piatok, šprint v sobotu a kvalifikácia na hlavné preteky až po ňom.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Liptákom kontroverzný Fín nepomohol. Východ kraľuje extralige (Sportnet podcast)