SZĽH ide svojou cestou. Koľko hráčov z KHL príde reprezentovať? (Sportnet podcast)

Miroslav Šatan počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v treťom týždni prípravy na MS 2024
Miroslav Šatan počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v treťom týždni prípravy na MS 2024 (Autor: TASR)
Sportnet|19. aug 2024 o 07:30

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 19. august, a v tento deň pred ôsmimi rokmi získal Matej Tóth zlatú medailu v chôdzi na 50 km na OH 2016 v Rio de Janeiro.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Do siene slávy pribudne ďalší člen zlatej generácie. Je to obrovská pocta, hovorí

V poradí už tridsiatym ôsmym členom Siene slávy slovenského hokeja sa stane niekdajší vynikajúci obranca Ľubomír Višňovský.

Do prestížnej spoločnosti ho uvedú počas galavečera Hokejista roka, ktorý sa uskutoční v pondelok 26. augusta o 20.00 h na Bratislavskom hrade.

Štyridsaťosemročný Višňovský bude jediný laureát do Siene slávy v roku 2024.

Spomedzi kandidátov ho vybrala Nominačná komisia Siene slávy slovenského hokeja, ktorá je zložená z jej zakladateľov, členov i funkcionárov SZĽH.

Viac k téme:

Ktorí hráči z KHL prídu reprezentovať?

Slovenskú verejnosť v týchto dňoch opäť rozdeľuje zásadná športová otázka. Mali by byť hráči z KHL v hokejovej reprezentácii? 

Do viacerých špičkových reprezentačných tímov majú hokejisti hrajúci v Rusku dvere zatvorené. Lenže Slovenský zväz ľadového hokeja ide od začiatku inou cestou. 

Na rozdiel od federácie v Česku, Švédsku, Fínsku či Lotyšsku, SZĽH nikdy nedeklaroval stopku v reprezentácii pre hráčov z KHL.

A teraz, prvýkrát od MS 2022, si oblečú hokejisti z ruských klubov slovenský reprezentačný dres.

Do nominácie Slovenského zväzu ľadového hokeja pred kvalifikáciou na ZOH 2026 prijali pozvanie traja hráči z KHL. K známej dvojici Martin Gernát - Mário Grman sa cez víkend pridal útočník Adam Liška.

Podľa informácií Nového Času dostal pozvánku aj Patrik Rybár. Brankársku jednotku z bronzovej olympiády v Pekingu však nepustil Spartak Moskva. 


Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»SZĽH ide svojou cestou. Koľko hráčov z KHL príde reprezentovať? (Sportnet podcast)