Bude Girona nový Leicester? Táto futbalová rozprávka je iná (Sportnet podcast)

Hráč Girony po úvodnom góle zápasu proti Barcelone.
Hráč Girony po úvodnom góle zápasu proti Barcelone. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. dec 2023 o 07:00

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok 12. december a dnes sú to presne dva roky, čo sa stal Max Verstappen prvýkrát majstrov sveta F1, keď po kontroverznej Veľkej cene Abu Dhabi zdolal Lewisa Hamiltona.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Feneš živí nádej

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala vo Zvolene záverečnú fázu prípravy na juniorský svetový šampionát vo Švédsku.

Na päťdňovom kempe sa zúčastní 27 hráčov. Tréner Ivan Feneš zatiaľ nevylúčil možný štart Šimona Nemca a Juraja Slafkovského, hoci obaja momentálne nastupujú za svoje kluby v NHL. 

"Čo sa týka Šimona Nemca, som rád, že odohral v NHL už päť zápasov a darí sa mu. Aj naši súperi sa z toho tešia, ale verím, že im radosť dlho nevydrží," povedal Feneš.

"Podobná situácia je aj s Jurajom Slafkovským. Keď sa pozrieme do minulosti, tak vlani mala napríklad Kanada štyroch hráčov, ktorí mali dokopy 36 odohratých zápasov v NHL," dodal.

Viac k téme:

La Lige vládne Girona

Girona FC je najväčšou futbalovou senzáciou aktuálnej sezóny. V nedeľu dosiahla víťazstvo, aké sa jej nikdy predtým nepodarilo. Po prvý raz v súťažnom zápase ovládla katalánske derby, keď omnoho slávnejšiu Barcelonu zdolala 4:2. Vďaka tomu sa opäť posunula na čelo La Ligy.

Zo šestnástich zápasov nevyhrala iba tri. Futbalovým fanúšikom pripomína Girona anglický Leicester City, ktorý v roku 2016 senzačne vyhral Premier League. Na druhej strane, mnohí tvrdia, že príbeh katalánskeho klubu je iný ako rozprávka Leicesteru. Prečo?

Viac k téme: Gigantov prekonal provinčný klub. Zdolal aj Barcelonu, tréner vraví o inej dimenzii

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Bude Girona nový Leicester? Táto futbalová rozprávka je iná (Sportnet podcast)