Spolupráca Liptáka s Lackom sa znovu opláca

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
TASR|25. jan 2012 o 14:00

Tréner Matej Lipták sa chce s Lukáškom Lackom prebojovať na olympiádu v Londýne a do prvej päťdesiatky rebríčka.

BRATISLAVA. Obnovená spolupráca slovenského tenistu Lukáša Lacka s trénerom Matejom Liptákom priniesla úspech už na úvodnom grandslame roka.

Postup do 3. kola dvojhry na Australian Open je pre vlaňajšieho víťaza challengeru Slovak Open životným úspechom na podujatiach veľkej štvorky.

Lipták tvrdí, že Lacko má potenciál naďalej sa zlepšovať a ešte v tomto roku si môže pripísať na konto ďalšie úspechy.

"Lukáš dosiahol v Austrálii najlepší výsledok v kariére a som veľmi rád, že sa mu to podarilo už na začiatku sezóny. V príprave toho obetoval veľa a to sa premietlo už od kvalifikácie. Prešiel ňou suverénne bez straty setu a v 1. kole hlavnej súťaže otočil jasne prehratý zápas proti Chorvátovi Ivanovi Ljubičičovi," povedal Lipták.

Lacko sa vracia do stovky

Po Australian Open sa Lacko vráti do elitnej svetovej stovky, Lipták sa však už pozerá dopredu. "Verím, že úspech z Melbourne Lukáša pozitívne naštartuje do ďalšieho priebehu sezóny - v ktorej máme dva ciele. Prvým je pokúsiť sa kvalifikovať na olympiádu v Londýne a druhým dosiahnuť vyšší renking ako v minulosti. Vo februári 2010 bol Lukáš na 60. mieste svetového rebríčka ATP," dodal Lipták.

Kapitán slovenského fedcupového tímu vlani v novembri ukončil ročnú spoluprácu s Danielou Hantuchovou a opäť sa musel preorientovať na mužský tenis.

"Je to predsa len o niečom inom ako ženský tenis sú tam iné varianty, iná taktika. S Lukášom som však už spolupracoval na posledných troch turnajoch v uplynulej sezóne, takže som vedel, o čom to je. Rýchlo som sa do toho opäť dostal, ročná prestávka zasa nie taká dlhá," zakončil slovenský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Spolupráca Liptáka s Lackom sa znovu opláca