Sparta predala do Talianska ďalšieho hráča, dostane štyri milióny eur

(Autor: Twitter)
TASR|13. júl 2016 o 21:44

Po Ladislavovi Krejčím bude pôsobiť na Apeninskom polostrove aj Patrik Schick.

PRAHA. Český futbalista Patrik Schick prestúpil zo Sparty Praha do talianskej Serie A. V najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove bude obliekať dres Sampdorie Janov, ktorá by mala za transfer zaplatiť približne štyri milióny eur.

Talentovaný útočník odohral minulý ročník na hosťovaní v Bohemians 1905. Nastúpil zaň na tridsaťjeden zápasov a strelil osem gólov.

Svojimi výkonmi si vypýtal pozvánku do národného tímu, ale na záverečný turnaj EURO 2016 s ním napokon nevycestoval.

Viac sa mu darilo v reprezentácii do 21 rokov, za ktorý strelil v kvalifikačných zápasoch o postup na budúcoročný európsky šampionát osem gólov.

"Na jednej strane mi je to ľúto, pretože v Sparte som od svojich jedenástich rokov a teraz ju po deviatich sezónach opúšťam. Na druhú stranu sa do Talianska teším, zahrať si vonku bol môj sen," uviedol Schick pre oficiálny weby Sparty.

Pri rozhodovaní o svojej budúcnosti zvažoval aj možnosť, že by odohral ešte jednu sezónu v najvyššej českej súťaži. "Premýšľal som o tom. Ponuka, ktorá prišla, však bola pre obe strany veľmi výhodná a druhýkrát by už prísť nemusela. Minulá sezóna mi vyšla. Ktovie, akoby vyzerala tá nová v Sparte," dodal.

Talentovaný útočník je druhým hráčom Sparty, ktorý v priebehu krátkeho obdobia zamieril z pražského klubu do Talianska.

Pred ním opustil českého vicemajstra aj Ladislav Krejčí, ktorého kúpila Bologna rovnako za štyri milióny eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Sparta predala do Talianska ďalšieho hráča, dostane štyri milióny eur